Zo Slovenska

Polícia nepoľavuje! KONTROLY na hraniciach a letiskách budú pokračovať!

Ak ste dúfali, že sa na územie Slovenska dostanete bez kontroly, budete sklamaní. Policajti zostanú na hraniciach a letiskách aj naďalej.

Ilustračný obrázok k článku Polícia nepoľavuje! KONTROLY na hraniciach a letiskách budú pokračovať!
Zdroj: Polícia Slovenskej republiky

Polícia bude aj naďalej vykonávať kontrolu plnenia povinností osôb na hraniciach s Maďarskom, Rakúskom, Českom a Poľskom, ako aj na medzinárodných letiskách. Informoval o tom hovorca Prezídia Policajného zboru (PPZ) Michal Slivka.

Hranice aj letiská

V pondelok (31. 5.) vstúpi do platnosti cestovateľský semafor, ktorý určuje podmienky pri vstupe na územie Slovenska. Keďže sa spája s viacerými povinnosťami, aj naďalej musíme počítať s náhodnými kontrolami. „Čas výkonu kontrol sa bude líšiť od veľkosti a intenzity premávky na jednotlivých hraničných priechodoch,“ uviedol Slivka.

Počet otvorených hraničných priechodov s Maďarskom, Rakúskom, Českom a Poľskom zostáva zatiaľ nezmenený. Na najbližšom stretnutí konzília epidemiológov sa bude podľa hovorcu rokovať o možnosti otvorenia ďalších hraničných priechodov v závislosti od vývoja epidemiologickej situácie v susedných krajinách.

Nové pravidlá

Nová vyhláška Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR, ktorou sa nariaďujú opatrenia pri ohrození verejného zdravia ku karanténnym povinnostiam osôb po vstupe na územie Slovenska, upravuje aj režim na hraniciach v súlade s podmienkami cestovného semaforu.

Vyhláška vstúpi do platnosti v pondelok 31. mája. Prehľad opatrení, ktoré začnú od pondelka platiť a rozdelenie krajín podľa rizikovosti nájdete na jednom mieste v tomto článku.

Foto: ilustračné

Užitočné správy k cestovaniu

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM