Zo zahraničia

Polícia odhalila sieť PEDOFILOV! Organizovali krúžky a radili sa cez INTERNET

Českom otriasol nechutný škandál! Polícii sa podarilo odhaliť sieť ľudí, ktorí zneužívali deti.

Ilustračný obrázok k článku Polícia odhalila sieť PEDOFILOV! Organizovali krúžky a radili sa cez INTERNET
Zdroj: Policie České republiky , Pexels.com

Českí kriminalisti odhalili sieť ľudí, ktorí sexuálne zneužívali deti. Využívali k tomu detské krúžky, ktoré organizovali a rady si dokonca vymieňali cez internet. Informoval o tom portál irozhlas.cz.

Obeťami boli aj malé deti

„Na základnej škole v Tábore si prenajal telocvičňu a organizoval športový krúžok. Na inej táborskej škole si prenajal učebňu a viedol počítačový krúžok. 42-ročný muž organizoval krúžky pre školákov niekoľko rokov, kriminalisti ale zistili, že pri tom sexuálne zneužil viac ako desať detí,“ píše portál o prvom z mužov s tým, že medzi obeťami boli aj 11-ročné deti. Zneužívať ich mal vo svojom byte, v rôznych chatách na výletoch a dokonca aj priamo v školskej triede. Diať sa tak malo od roku 2002 až do roku 2020.

V spolku, ktorý mal deťom pomáhať vyplniť voľný čas, pôsobil aj 40-ročný muž z Ostravy. Aj ten už čelí obvineniu zo zneužitia niekoľkých neplnoletých detí. Zneužívať mal chlapcov vo veku od 10 do 15 rokov. Robiť tak mal od roku 2000 pravdepodobne až do súčasnosti.

Obom mužom hrozí dvanásť rokov za mrežami.

Odhalili sieť pedofilov

Kriminalisti najprv oba prípady riešili samostatne. Neskôr však zistili, že sú prepojené a že muži sú súčasťou skupiny podozrivej zo zneužívania detí z rôznych krajov. Títo ľudia mali byť v internetovom spojení a mali si vymieňať rady a skúsenosti, ako sa dostať k deťom. Niektorí z nich mali dokonca zdieľať fotografie nahých detí.

„Prebiehajúce trestné stíhania ukázali, že existuje metodologická prepojenosť medzi páchateľmi v rôznych krajoch. Pozostáva predovšetkým vo vymieňaní poznatkov a odporúčaní a taktiež v rovnakom modus operandi, teda zneužívanie záujmových či voľnočasových aktivít pre deti a mládež k mravnostnej trestnej činnosti,“ povedal policajný hovorca Ondřej Moravčík.

Kriminalisti mali vykonať niekoľko domových prehliadok a obviniť niekoľko ďalších ľudí. Podľa Radiožurnálu dvoch mužov už súd poslal do väzby. Viac informácií zatiaľ polícia neprezradila. Nespresnila ani, v ktorých krajoch obvinení pôsobili. „Niektorých podozrivých totiž ešte len sleduje,“ píše portál.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM