Správy Krimi Rôzne

Polícia radí: Čo robiť, ak sa vám stratí dieťa?

Muži zákona vydali užitočné rady, ktoré sa jedného dňa môžu hodiť ktorémukoľvek rodičovi. Informujú o tom, čo majú ľudia robiť, pokiaľ sa im stratí dieťa.

Ilustračný obrázok k článku Polícia radí: Čo robiť, ak sa vám stratí dieťa?
Zdroj: pixabay.com

Stratu dieťaťa by nechcel zažiť žiadny z rodičov. Ako však postupovať, keď sa aj vám pritrafí podobná stresová situácia? Práve na tento prípad sa zamerala slovenská polícia na sociálnej sieti.

Ako informujú muži zákona, prvé hodiny po zmiznutí dieťaťa zohrávajú životne dôležitú úlohu. Rodičia by preto nemali váhať okamžite zavolať na známe číslo 158.

V prvom rade by ste mali vedieť, že niektoré dôležité kroky môžete spraviť sami. Skúste dieťa kontaktovať na jeho mobilný telefón. „Nevolajte často kvôli baterke, radšej SMS,“ dáva dôležitý tip slovenská polícia. Následne skúste zistiť, kde a s kým bolo vaše dieťa naposledy. Skúste sa rovno skontaktovať so spolužiakmi, kamarátmi triednym učiteľom, susedmi a rodinou. „Zistite, s kým sa malo stretnúť, prípadne aké malo plány,“ radia policajti na facebooku.

Ako postupovať, keď vaše pátranie neprinieslo žiadne výsledky? Spojte sa s políciou! Na policajnú stanicu by ste so sebou mali priniesť fotografiu strateného dieťaťa. Dobre si premyslite jeho popis spolu s oblečením, rovnako sa zamerajte aj na dôležité identifikačné zna­ky.

„Pri ohlasovaní nezvestného pomôžu polícii informácie typu: miesta, kde sa okrem domova zvykne zdržiavať, kontakty na kamarátov, spolužiakov, dospelých, s ktorými zvyklo tráviť voľný čas, záľubách, špecifických telesných znakov, zdravotný stav, charakteristika správania, možné dôvody nezvestnosti (zlá známka v škole, hádka v rodine a pod.), či malo so sebou mobilný telefón,“ informuje polícia. Rovnako nezabudnite mužov zákona informovať o všetkých vami vykonaných opatreniach na zistenie miesta pobytu dieťaťa.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM