Aktualizované Zo Slovenska

MEDVEĎ v uliciach Liptovského Mikuláša! Útočil na ľudí, VIDEO

Šelmu videli priamo v centre Liptovského Mikuláša. Dve zranené osoby transportovali do nemocnice.

Ilustračný obrázok k článku MEDVEĎ v uliciach Liptovského Mikuláša! Útočil na ľudí, VIDEO
2
Galéria

V uliciach Liptovského Mikuláša sa v nedeľu okolo obeda pohyboval medveď. Na jeho výskyt v uliciach mesta upozornili obyvatelia Liptovského Mikuláša na sociálnej sieti. Zverejnili aj video a fotografie. Zviera videli na Nábreží aj v okolí nákupného centra.

„Na linku tiesňového volania bol prijatý hovor o pohybe medveďa hnedého mestom Liptovský Mikuláš. Na mieste sú hlásené zranené osoby. Policajnými hliadkami bol vytlačený do lesa medzi Iľanovom a Závažnou Porubou. Na mieste sa taktiež nachádzajú členovia zásahové tímu pre medveďa hnedého, Slovenského poľovníckeho zväzu a členovia Hasičského a záchranného zboru,“ uviedla polícia.

Mohlo by vás zaujímať

Dve zranené osoby

„Na základe volania na tiesňovú linku sme vyslali dve ambulancie RZP do centra mesta, kde sa má pohybovať medveď. Nahlásené sú dve ľahko zranené osoby pri vedomí. Z toho jedna zranená osoba po strete s medveďom. Na mieste sú hasiči, polícia, Zásahový tím pre medveďa hnedého a Slovenský poľovnícky zväz,“ informovalo Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby SR.

Ako neskôr spresnili záchranári, do nemocnice transportovali 49-ročnú ženu s poranením pleca a ramena a 72-ročného muža s otvorenou ranou na hlave.

Mimo ohrozenia

Podľa sprostredkovaných informácií od záchranných a bezpečnostných zložiek sú už obyvatelia mimo ohrozenia. Informuje o tom mesto Liptovský Mikuláš.

Medveď mal preplávať cez Váh smerom do Ploštína a stratil sa mimo obytnej zóny. „Zásahový tím na odchyt medveďa už bol kontaktovaný. Primátor Ján Blcháč dlhodobo požaduje od príslušných orgánov riešenia tejto problematiky, od ministerstva životného prostredia bude aj v tomto prípade žiadať reakciu a aktívny prístup. Očakáva rozhodnutie rezortu, že budú zásahovým tímom zazmluvnení poľovníci v našom meste a okolí, ktorí budú v takýchto prípadoch k dispozícii na ochranu verejnosti, kým dorazí zásahový tím a tiež očakáva ďalšie komplexné systémové riešenie problematiky,“ uvádza samospráva.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Liptovský Mikuláš: Na základe volania na tiesňovú linku sme vyslali dve ambulancie RZP do centra mesta, kde sa má...

Posted by Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby SR on Sunday, March 17, 2024
Posted by Liloo Ilavsky Hugo on Sunday, March 17, 2024
Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM