Ostatné športy

Popradčania úspešní aj na Grand Prix Slovakia. V Bratislave získal Shihan osem medailí

Posledný februárový víkend sa v Bratislavskej Hant aréne, stretlo bezmála tisíc tristo pretekárov z osemnástich štátov, na 36. ročníku GRAND PRIX SLOVAKIA. Popradský karate klub Shihan z Bratislavy priniesol osem medailí.

Ilustračný obrázok k článku Popradčania úspešní aj na Grand Prix Slovakia. V Bratislave získal Shihan osem medailí
Foto: Shihan Poprad

Sobota patrila seniorským a juniorským kategóriám. Z Popradčanov sa v sobotu predstavila len ostaršená kadetka Petra Píchová v kategórií športového zápasu, kumite junioriek do 59 kg. Staršie súperky ju nezaskočili a vybojovala bronzovú medailu. Petra v sobotu štartovala aj za Slovenský národný team, kde v súťaži družstiev kumite junioriek skončila strieborná.

V nedeľu prišli na rad žiacke a kadetské kategórie. V súbornom cvičení kata mala k medailí najbližšie Vanesa Jankurová v kategórií mladších dorasteniek. Semifinálová prehra ju odsunula do repasážnych bojov o bronz. Tu svoj zápas ale prehrala a skončila hneď za medailovými priečkami. Hugo Hyben medzi staršími žiakmi, Simona Bednarčíková medzi staršími žiačkami a Samuel Bednarčík medzi kadetmi z eliminačných bojov nepostúpili.

V športovom zápase kumite prvý nastúpil v kategórií 6–7-ročných chlapcov do 26 kg Benjamín Hyben, ktorý skončil bronzový. Úspešne si počínali mladšie žiačky. V kategórií do 27 kg Veronika Jalowiczorová a Ema Zacharová vybojovali bronzové medaile. Barbora Glatzová v kategórií do 37 kg nenašla premožiteľku a suverénne zvíťazila.

Dievčatá to skúsili aj o kategóriu vyššie, medzi staršími žiačkami. Tu sa darilo len Eme Zacharovej ktorá v kategórií do 30 kg vybojovala ďalší bronz. Jozef Langa medi mladšími žiakmi do 28 kg z eliminačných bojov nepostúpil. Nedarilo sa ani starším žiakom. Matúš Duda v kategórií do 30 kg, Filip Chudík a Adam Chudík do 40 kg z eliminácií nepostúpili. Adam to skúsil aj medzi mladšími dorastencami do 40 kg, kde sa však v treťom kole vyfauloval a do bojov o medaile tak nezasiahol. Z eliminácií sa v tejto kategórií nepodarilo nepostúpiť ani Adriánovi Kolesárovi.

V kategórií do 45 kg Igor Hauser vybojoval bronz a Marko Jalowiczor skončil hneď za medailovými priečkami. Kristína Tapferová medzi mladšími dorastenkami do 50 kg z eliminačných bojov nepostúpila. Medzi kadetmi do 52 kg si ďalšiu, tento krát striebornú medailu vybojoval ostaršený dorastenec, Igor Hauser. Tomáš Gajan v tejto kategórií skončil v eliminácií. Posledné sa predstavili kadetky nad 54 kg Petra Píchová a Monika Pekarčíková. Najbližšie k medailí mala Monika, ktorá však svoj zápas o bronz prehrala a skončila za medailovými priečkami. Petra skončila v eliminácií.

/jgz/

Popradčania úspešní aj na Grand Prix Slovakia. V Bratislave získal Shihan osem m
11
Galéria
Foto: Shihan Poprad
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM