Monika Gécziová Hokej

Popradskí hokejisti už zarezávajú: Letnú prípravu odštartovalo 28 hráčov

HK Poprad začalo s letno prípravou na novú sezónu s novým realizačným tímom a staronovým kádrom. Zatiaľ 28 hráčov odštartovalo sedemtýždňovú makačku mimo ľadu. Tréner František Štolc prezradil, čo všetko ich v rámci prípravy čaká.

Video: TASR videoservis / Zdroj: Dnes24.sk

Letná príprava na sezónu 2019/2020 odštartovala v pondelok (13.5.) na zimnom štadióne v Poprade. Sedem týždňov silových a kondičných tréningov začalo 28 hráčov, z toho 14 prichádzajúcich z juniorskej kabíny i takých, ktorí už v A-čku hrali.

„Prvý týždeň bude taký ľahučký rozbeh, trénovanie sily plus nejaké hry. Potom ten ďalší sa už zameriame na trénovanie maximálnej sily a z funkčného hľadiska na zvyšovanie aeróbneho a anaeróbneho výkonu,“ uviedol nový tréner a dodal, že pripravený majú i výbeh na Hrebienok a Zelené Pleso, všetko však bude záležať od počasia.

„Táto príprava je okrem tréningu zameraného na zvyšovanie výkonu zároveň aj akýsi teambulding, spoznávanie sa medzi sebou, nakoľko do tímu prichádzajú aj noví chlapci z iných slovenských klubov,“ uzavrel Štolc.

Kamzíci začali s letnou prípravou
6
Galéria
Zdroj: TASR
Video: TASR videoservis / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM