Aktualizované Politika

Poslanec Benčík podal trestné oznámenie na Fica: Nemal zverejniť video z presunu S-300!

Poslanec Národnej rady (NR) SR Ján Benčík (SaS) podal trestné oznámenie na lídra Smeru-SD Roberta Fica.

Ilustračný obrázok k článku Poslanec Benčík podal trestné oznámenie na Fica: Nemal zverejniť video z presunu S-300!
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Informoval o tom na sociálnej sieti. Pre TASR ozrejmil, že ide o reakciu na konkrétny status Fica, v ktorom uverejnil video s presunom systému protivzdušnej obrany S-300 na Ukrajinu.

Čoho sa týka?

Trestné oznámenie sa má podľa slov Benčíka týkať podozrenia zo spáchania trestného činu vyzvedačstva a tiež ohrozenia utajovanej skutočnosti, respektíve trestného činu ohrozenia dôvernej a vyhradenej skutočnosti.

Podľa Benčíka mohol Fico potenciálne ohroziť vojakov či železničiarov, ktorí sa podieľali na presune systému S-300, keďže video zverejnil na sociálnej sieti skôr než bol samotný presun oznámený.

Fico reagoval videom

Predseda Smeru-SD Robert Fico berie na vedomie trestné oznámenie. Šéf Smeru-SD hovorí o nezmyselnom obviňovaní opozície.

Fico vo videu na sociálnej sieti tvrdí, že vláda klamala, keď hovorila, že nemá úmysel darovať Ukrajine systém S-300. Vláda podľa neho ohrozila bezpečnosť Slovenska oslabením protivzdušnej ochrany. Pripomenul, že Slovensko nemá vo vlastníctve ani pod priamou kontrolou a riadením žiadny systém protivzdušnej ochrany. Zopakoval, že Slovensko sa týmto krokom zapája do vojenského konfliktu. Trestné právo sa podľa neho zneužíva na likvidáciu opozície.

Podávame TRESTNÉ OZNÁMENIE na Roberta Fica pre podozrenie zo spáchania trestného činu vyzvedačstva podľa § 318 zákona...

Posted by Ján Benčík on Sunday, April 10, 2022

Prečítajte si aj:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM