Barbara Dallosová Zo Slovenska

Poslanec Ľ. Blaha zo Smeru: Mladí sú okúzlení nacistickou ideológiou, treba to riešiť

Mladí ľudia sú okúzlení nacistickou ideológiou a to je problém, ktorý treba riešiť. Myslí si to poslanec Národnej rady SR Ľuboš Blaha zo Smeru-SD. Politikov by podľa neho mal spojiť antifašizmus.

Ilustračný obrázok k článku Poslanec Ľ. Blaha zo Smeru: Mladí sú okúzlení nacistickou ideológiou, treba to riešiť
Zdroj: TASR

,,Mladí ľudia sa cítia byť okúzlení nacistickou ideológiou. To je veľký prúser. S tým musíme niečo robiť z hľadiska výchovy, dlhodobých snáh zlepšovať sociálnu situáciu. A to nie je ľahké. Ale nemôžeme tolerovať vyhranených neonacistov. Ale ako vyriešiť, keď už sú v parlamente, to je naozaj ťažké," povedal Blaha.

Blaha: Kotleba sa rehní do kamery

V súvislosti s tým, že v parlamente je ĽSNS, uviedol, že aj Adolf Hitler vyhral v Nemecku voľby legálnou cestou.

,,Začína sa to tým, že sa Kotleba rehní do kamery a končí sa to koncentrákmi. Dávajme si na to pozor. Aj Hitler vyhral voľby legálnou cestou a potom všetkých začal zatvárať do koncentrákov," upozornil Blaha.

Členov ĽSNS a lídra strany Mariana Kotlebu považuje za neonacistov. Odsudzuje aj nosenie zbraní do parlamentu, s čím prišli kotlebovci. ,,Zbrane v rukách neonacistov sú vážny problém a budeme musieť niečo vymyslieť," poznamenal Blaha, ktorý je za to, aby kotlebovci chodili pri každom vstupe do budovy parlamentu cez detektor kovov. Poslanci cez detektor chodiť nemusia na rozdiel od verejnosti a novinárov. A tak pokiaľ sa sami nepriznajú, môžu nepozorovane priniesť do priestorov parlamentu zbrane.

Kontroly budú podľa Galka nepohodlné

Kontrola poslancov je riešením aj podľa Ľubomíra Galka z SaS. Ak by sa takéto kontroly zaviedli, dotkne sa to podľa Galka všetkých poslancov, nielen členov ĽSNS. Bude to však podľa Galka nepohodlné. ,,Lebo poslanci denne veľakrát vyjdú a prídu do budovy parlamentu a vždy budú musieť prejsť cez kontrolu," vysvetlil.

Keďže ale nikomu nemožno zakázať mať zbraň, ak má právoplatný zbrojný preukaz a môže ju nosiť, sú kontroly podľa Galka jediné riešenie. ,,Ak nemáme k nim (kotlebovcom) dôveru, musia všetci chodiť cez detektory. Inak sa to vyriešiť nedá. Neubudne z poslanca, ak bude chodiť cez detektory, ale bude to veľmi nepohodlné," poznamenal.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM