Lucia Lauková Krimi

Posun v kauze Čistý deň: Zo sexuálneho zneužívania je obvinený bývalý terapeut

V kauze Čistý deň padlo obvinenie. Polícia obvinila bývalého terapeuta resocializačného zariadenia.

Ilustračný obrázok k článku Posun v kauze Čistý deň: Zo sexuálneho zneužívania je obvinený bývalý terapeut
Zdroj: TASR

Vo vyšetrovaní kauzy Čistý deň nastal posun. Polícia obvinila bývalého terapeuta resocializačného zariadenia z prečinu sexuálneho zneužívania. Informoval o tom hovorca Krajskej prokuratúry v Trenčíne Marián Sipavý.

„Vyšetrovateľka Krajského riaditeľstva Policajného zboru Trenčín vzniesla obvinenie osobe I. J. pre prečin sexuálneho zneužívania,“ uviedol Sipavý. Vzhľadom na to, že vec je v štádiu prípravného konania, prokuratúra sa k veci bližšie nebude vyjadrovať.

Na zvrat v prípade sexuálneho zneužívania, ktorého obeťou má byť chovankyňa Čistého dňa Rebeka, upozornila ako prvá TV JOJ. Prípad už polícia raz preverovala, dievča aj jej matka skonštatovali, že im neverila a považovala ich za klamárky. „Až po zásahu Generálnej prokuratúry, po prevalení kauzy Čistý deň, polícia v Trenčíne prípad otvorila,“ upozornila televízia.

Predmetom previerky bolo posúdenie postupu dozorujúceho prokurátora. „Rebeke, podľa jej tvrdení, na terapeutickom pobyte na chate mal terapeut spôsobiť pri intímnostiach poranenia, ktoré jej museli ošetriť na chirurgii – zašívali jej konečník,“ uvádza TV JOJ.

„Prokurátor Krajskej prokuratúry v Trenčíne na základe skutkovo-právnej analýzy trestnej veci vydal pokyn na opakované začatie trestného stíhania pre viaceré skutky a trestné činy, a na doplnenie dokazovania,“ informovala televíziu hovorkyňa Generálnej prokuratúry Andrea Predajňová. Postup prokurátora Okresnej prokuratúry Považská Bystrica, ktorý vykonával v trestnej veci poškodenej maloletej R.Ľ. dozor nad dodržiavaním zákonnosti v prípravnom konaní, podľa nej nebol v súlade so zákonom.

Resocializačné zariadenie prekvapilo obvinenie ich bývalého zamestnanca, ktorý v minulosti tiež zastupoval riaditeľa. "Sme prekvapení, že došlo k obvineniu tejto osoby. Už v čase, keď došlo k údajnému násiliu, sme prípad vyšetrovali. Všetci klienti, ktorí na terénnej terapii na chate boli, povedali, že nič také nevideli a k ničomu takému nedošlo. Aj dievčatá, ktoré tam boli s Rebekou,“ uviedla pre TV JOJ Zuzana Tomaneková Miková, manželka riaditeľa Čistého dňa.

V Čistom dni sú prekvapení o to viac, že polícia obvinila človeka, ktorý bol v tom čase už otcom jedného dieťaťa, teraz žije naďalej v usporiadanej rodine, narodilo sa mu ďalšie dieťa a jeho osobnostný profil k takémuto konaniu ani nesvedčí. „Podotýkame, že ide len o obvinenie, počkajme si, ako rozhodne v konečnom dôsledku súd," doplnila Tomaneková.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM