han Správy Politika

Povedala to ZRETEĽNE! Slová prezidentky smerom ku koaličným lídrom sú jasné ako facka

Je lepšie mať dva plány ako žiaden, a ešte lepšie je mať jeden spoločný. O to je potrebné sa teraz usilovať. V takomto duchu sa vyjadrila prezidentka Slovenska.

Ilustračný obrázok k článku Povedala to ZRETEĽNE! Slová prezidentky smerom ku koaličným lídrom sú jasné ako facka
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák , Dnes24.sk , TASR/Martin Baumann

Prezidentka SR Zuzana Čaputová to na sociálnej sieti uviedla v súvislosti s predstavenými protipandemickými plánmi zástupcov dvoch strán vládnej koalície.

Slová Zuzany

„Oceňujem každého, kto sa k riešeniu koronakrízy stavia konštruktívne,“ dodala Čaputová. Zdôraznila, že SR potrebuje mať v pandemickej situácii podrobný a dlhodobejší plán. Poďakovala sa tiež vedcom, ktorí pri príprave oboch návrhov pomáhali.

„Oceňujem teda aj prístup ministrov hospodárstva a zdravotníctva a ich prácu, pretože podrobný a dlhodobejší plán v tejto situácii potrebujeme. Treba oceniť aj vedcov, ktorí obom ministrom pomáhali. Je lepšie mať dva plány ako žiaden a ešte lepšie je mať jeden spoločný. O to je potrebné sa teraz usilovať,“ píše sa na jej oficiálnom Facebooku.

Aj oni majú semafor

Koaličná strana SaS v pondelok predstavila nový protipandemický plán Semafor zdravia. Zohľadňuje situáciu v regiónoch. Hovorí o opatreniach, pravidlách a odporúčaniach pre celé Slovensko, pre konkrétne obvody, spomína plán testovania, rieši cezhraničný režim aj odškodnenie zatvorených či obmedzených prevádzok.

Pridal sa Krajčí

Plán má pripravený aj minister zdravotníctva SR Marek Krajčí (OĽANO). Pôvodne chceli líder SaS i Krajčí prezentovať materiály na pondelkovom rokovaní ústredného krízového štábu. Podľa vyjadrenia predsedu vlády SR Igora Matoviča však má Sulík najskôr predložiť svoj materiál odborníkom na konzíliu a pandemickej komisii. Krajčí chce v tejto súvislosti tiež počkať s prezentáciou svojho plánu.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Oceňujem každého, kto sa k riešeniu koronakrízy stavia konštruktívne. Oceňujem teda aj prístup ministrov hospodárstva a...

Posted by Zuzana Čaputová on Monday, November 23, 2020
Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM