Aktualizované Veronika Zeiselová Krimi

Požiar v Dusle si vyžiadal aj zranených: Jeden z nich má popáleniny až na 75% tela!

Pri požiari v areále spoločnosti Duslo, ktorý vystrašil v dopoludňajších hodinách Šaľanov, sa zranili dve osoby. Pri ošetrovaní jedného z nich bol potrebný rýchly prevoz do nemocnice vrtuľníkom.

Ilustračný obrázok k článku Požiar v Dusle si vyžiadal aj zranených: Jeden z nich má popáleniny až na 75% tela!
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

O požiare v Dusle sme vás informovali ako prví v článku Požiar v Dusle, dym vystrašil Šaľanov. Zistili sme viac informácií.

Pri požiari boli zranení dvaja muži. „Prvý muž mal popáleniny na 75% povrchu tela,“ uviedol manažér pre komunikáciu Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Boris Chmel. „Do záchrannej akcie po výbuchu v chemickom závode v Šali bola zapojená aj Vrtuľníková záchranná zdravotná služba ATE z Nitry. Rýchly prevoz vrtuľníkom do nemocnice bol potrebný pre 52-ročného muža,“ informovala hovorkyňa Turačeková.

Ako ďalej pokračovala, vrtuľník s posádkou bol privolaný z Nitry a pristál na ihrisku v obci Šaľa – Veča, kde zraneného prevzala od posádky Rýchlej lekárskej pomoci lekárka leteckých záchranárov. „Muža napojili na umelú pľúcnu ventiláciu, preložili na palubu vrtuľníka a v stabilizovanom stave previezli do Univerzitnej nemocnice Bratislava v Ružinove,“ uviedla Turačeková.

„Druhý zranený bol prevezený do Univerzitnej nemocnice Bratislava v Ružinove na oddelenie popálenín pozemnou dopravou – sanitkou s popáleninami na 37% povrchu tela,“ uzatvára Chmel.

Policajná hovorkyňa Čuháková informovala, že pri výbuchu železničnej cisterny vznikla škoda za viac ako 30 000 eur. „Vyšetrovateľ Policajného zboru začal trestné stíhanie vo veci pre trestný čin všeobecného ohrozenia. Bližšie okolnosti tejto udalosti sú predmetom ďalšieho vyšetrovania. Za tento trestný čin hrozí v zmysle trestného zákona trest odňatia slobody na dva až päť rokov,“ dodala na záver Čuháková.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM