Zo Slovenska

Pozor na organizmus, naďalej platia výstrahy pred nízkymi teplotami

Výstrahy druhého a prvého stupňa pred nízkymi teplotami vydal Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) pre celé územia Slovenska okrem Bratislavy.

Ilustračný obrázok k článku Pozor na organizmus, naďalej platia výstrahy pred nízkymi teplotami
Zdroj: TASR

Varovania platia dnes do 9. hodiny, resp. v noci na piatok (20. 1.). Nebezpečnejší druhý stupeň sa týka celého Slovenska, s výnimkou krajného západu a Košíc (tam platí prvý stupeň).

SHMÚ tu očakáva ojedinele dosiahnutie minimálnej teploty vzduchu mínus 20 až mínus 22 stupňov Celzia. Silný mráz predstavuje nebezpečenstvo pre ľudské zdravie a fyzické aktivity v exteriéroch.

„Očakávaný mráz je v danom ročnom období a oblasti zriedkavý a pravdepodobnosť poškodenia organizmu je vysoká,“ varuje ústav.

V rámci výstrahy prvého stupňa sa očakáva dosiahnutie minimálnej teploty vzduchu mínus 15 až mínus 20 stupňov Celzia. Táto nízka teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie a fyzické aktivity v exteriéroch. „Očakávaný mráz nie je v danom ročnom období a oblasti zriedkavý, ale môže spôsobiť poškodenie zdravia,“ pripúšťa SHMÚ.

V okrese Zvolen zároveň platí do 10. hodiny výstraha prvého stupňa pred hmlou. SHMÚ tu ojedinele očakáva výskyt hmiel s dohľadnosťou 50 až 200 metrov.

Počasie
8
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM