han Zo Slovenska

Veľká RARITA na Kysuciach: Podarilo sa nasnímať medvedicu s unikátnym počtom mláďat! FOTO

Z toho čísla sa až hlava točí! Šikovnému fotografovi Dávidovi Ondreášovi z Kysuckého Lieskovca sa podarilo niečo senzačné! Natočil medvedicu spolu s jej mláďatmi.

Ilustračný obrázok k článku Veľká RARITA na Kysuciach: Podarilo sa nasnímať medvedicu s unikátnym počtom mláďat! FOTO
5
Galéria

Dávid je wildlife fotograf, čiže sa venuje voľne žijúcim zvieratám, ktoré fotí. Buď pomocou fotoaparátu alebo si pomáha fotopascami. Informuje o tom Nový Čas na svojej stránke www.cas.sk.

Veľký úlovok

Kysučanovi sa podarilo niečo zriedkavé, keď pri obci Povina nasnímal medvedicu až s piatimi mláďatami. „Keď ukladám fotopasce do lesa, najskôr si určím cieľ, čo chcem na fotopasci primárne mať. Tentokrát som si zobral do hľadáčika medvede, a tak som v lese hľadal pobytové znaky a vhodné miesto na fotopascu,“ prezradil Dávid Ondreáš pre Nový Čas.

Hľadal, čo by mohlo tak medvede zaujať a vsadil na suché až červivé stromy. A zabralo! „Na tento spadnutý strom sa mi už vystriedalo niekoľko medveďov, ale najvzácnejšia návšteva bola práve táto medvedica s piatimi prírastkami,“ dodal fotograf, ktorý video zavesil na Instagram.

Päť mláďat je veľká rarita, pretože obvykle má samica tak jedno až tri. Väčší počet v jednom vrhu je neobvyklý, ale občas to tak príroda zariadi.

KLIKNITE aj na tieto články:

Medvedica a jej päť mláďat zachytených na Kysuciach
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM