Tlačové správy

Pre dieťa je rodič vzorom. Platí to pri stravovaní aj pohybe

Pohyb a zdravá strava detí v školskom veku je dôležitá. Práve preto program „Viem, čo zjem“ prináša deťom na základných školách informácie o tom, ako jesť vyvážene a ako sa správne hýbať.

Ilustračný obrázok k článku Pre dieťa je rodič vzorom. Platí to pri stravovaní aj pohybe
Zdroj: Nestlé

Program zastrešuje spoločnosť Nestlé, vďaka ktorej majú základné školy z celého Slovenska k dispozícii bezplatné komplexne pripravené učebné materiály, ku ktorým postupne pribúdajú nové.

Spoločnosť Nestlé sa stavia k osvete o vyváženej strane veľmi zodpovedne. Preto poskytuje verejnosti informácie aj nad rámec legislatívnych požiadaviek. V prípade detí objasňuje nutričná odborníčka Nestlé pre Česko a Slovensko Markéta Veverková, prečo ich je dôležité vzdelávať v oblasti zdravej výživy a pohybu.

„Je dôležité, aby deti už v mladšom školskom veku mali povedomie o tom, že správne stravovanie spolu s dostatočným pohybom budú mať priaznivý vplyv na ich zdravie ako teraz, tak aj v dospelosti. Je dôležité naučiť sa už v detskom veku, že strava má byť pestrá, pravidelná a vyvážená a že pohybové aktivity sú súčasťou vyváženého životného štýlu.“

Zdroj: Nestlé

Domáce prostredie deti formuje

Domáce prostredie je rovnaké dôležité vo formovaní zdravých návykov. Svoje o tom vedia aj rodičia, ktorí sa často stretávajú s tým, že zdravú stravu samotné deti odmietajú. Podľa odborníčky je najvhodnejšou motiváciou deťom vysvetľovať, čo ich telo získa, keď budú jesť viac ovocia a zeleniny alebo piť radšej vodu než sladené nápoje. Prečo potrebujú vitamíny, minerálne látky alebo vlákninu a z akých potravín ich získajú. A tiež je dôležité, aby rodičia alebo súrodenci išli príkladom. V tom, aby si deti vybudovali zdravé návyky má prioritu aj pravidelnosť.

Čo sa týka stravy, dôležitým jedlom dňa sú raňajky, kedy dieťa získa potrebnú energiu na predpoludňajšie vyučovanie. Deti by si do školy mali nosiť aj desiate. Predpoludňajšia im dodá potrebnú energiu počas vyučovania a tá popoludňajšia bude energetickým pomocníkom počas krúžkov.

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: Nestlé
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM