Barbara Dallosová Správy Zo zahraničia

Prečo dal Trump pochovať Ivanu na golfovom ihrisku? Špekuluje sa o NECHUTNOM dôvode

Miesto posledného odpočinku Ivany Trumpovej je pomerne netypické. Ozývajú sa hlasy, ktoré za tým vidia Trumpov neúctivý plán.

Ilustračný obrázok k článku Prečo dal Trump pochovať Ivanu na golfovom ihrisku? Špekuluje sa o NECHUTNOM dôvode
Zdroj: TASR/AP , TASR/Zuzana Čižmáriková

Podnikateľka s česko-slovenskými koreňmi a bývalá prvá dáma USA Ivana Trupmová nečakane zomrela 14. júla vo svojom byte na Manhattane. Dôvodom úmrtia 73-ročnej Ivany mal byť nešťastný pád so schodov.

Vedľa prvej jamky

Ostro sledovaná posledná rozlúčka sa konala v New Yorku 20. júla, fotografie z nej priniesli všetky svetové médiá.

Verejnosť prekvapilo miesto posledného odpočinku Ivany Trumpovej. Jej exmanžel Donald Trump ju nechal pochovať vedľa prvej jamky na svojom golfovom ihrisku Trump National Golf Club v New Jersey.

The New York Post zverejnil fotky hrobu. Ten pôsobí skromne, priam až nenápadne. Je na ňom len malá kamenná tabuľa s menom a dátumami narodenia a úmrtia a kytica bielych kvetov. Môže však ísť len o provizórne pietne miesto, kým nebude hotový náhrobok.

Pokus vyhnúť sa daniam?

Americká novinárka Phoebe Wall Howard upozornila na možnú súvislosť medzi lokalitou hrobu a daňovými povinnosťami Trumpových firiem.

Keď na ihrisku pochovali ľudské pozostatky, stal sa z neho prakticky cintorín. A cintorín podľa zákonov platných v New Jersey nepodlieha dani z príjmu, nehnuteľnosti ani predaja, čo by mohlo byť pre spoločnosť Donalda Trumpa výhodné.

K špekuláciám sa rýchlo pridali ďalší odborníci zo sveta financií a publicisti. Dôvodom bolo, že nešlo o prvý Trumpov „kreatívny spôsob“, ako preklasifikovať svoj pozemok. Už v minulosti chcel na golfovom ihrisku stavať rodinné mauzóleum, úrady mu to však nepovolili. Niekoľko rokov dozadu zase na ihrisko nechal priviezť stádo kôz, čím sa prekvalifikovalo na farmársku pôdu a dane Trumpovi výrazne klesli.

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Zostaňte v obraze! Ďalšie správy z domova i zo sveta

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM