Rôzne

Pred nami je mrazivá noc, až do -18 °C a tým to nekončí: Sú výstrahy, POZOR v týchto okresoch!

Nízka teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie a fyzické aktivity v exteriéroch.

Ilustračný obrázok k článku Pred nami je mrazivá noc, až do -18 °C a tým to nekončí: Sú výstrahy, POZOR v týchto okresoch!
Zdroj: TASR/Erika Ďurčová

Vo viacerých častiach stredného a východného Slovenska môže do štvrtkového (28. 1.) rána klesnúť teplota na mínus 18 stupňov Celzia.

Mrazivá noc

Upozorňuje na to Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ), ktorý vydal výstrahy prvého stupňa. Informuje o tom na svojej webovej stránke.

Výstrahy boli vydané pre okresy Námestovo, Dolný Kubín, Tvrdošín, Liptovský Mikuláš, Brezno, Revúca, Rožňava, Poprad, Kežmarok, Stará Ľubovňa, Levoča, Spišská Nová Ves, Gelnica, Košice-okolie, Prešov, Sabinov, Bardejov, Svidník, Stropkov a Medzilaborce.

„Nízka teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie a fyzické aktivity v exteriéroch,“ uvádzajú meteorológovia.

Výstrahy platia do štvrtka do 7.00 h.

Ďalšie sneženie

Do našej oblasti mieri ďalšia vlna výdatného sneženia. Tá prinesie sneženie na väčšinu nášho územia, no oblasti na západe nášho územia zostanú aj bez snehu.

„V nadchádzajúcich hodinách nás čaká niekoľko vĺn sneženia, pričom prvá vlna dorazí už zajtra vo večerných hodinách, kedy sa postupne rozsneží na viacerých miestach Slovenska,“ informuje iMeteo.sk.

Sneženie sa začne nad naše územie rozširovať vo štvrtok po 17:00 z Rakúska a z Moravy. Do polnoci sa rozsneží na takmer celom Slovensku. Jedinou oblasťou bez sneženia bude krajný juhozápad.

Na zvyšku územia bude pršať, ale juhozápadne od spojnice Trenčín – Lučenec budú stúpať teploty aj nad bod mrazu, a tak sa snehová pokrývka bude roztápať. Na zvyšnom území napadne do piatkového rána od 3 do 7 cm snehu, v oblasti hôr aj okolo 10 cm.

Ďalšia vlna zrážok nenechá na seba dlho čakať a nad naše územie od severozápadu dorazia ďalšie zrážky v piatok popoludní. Snežiť bude opäť na mnohých miestach východného a stredného Slovenska, no ako vidieť, tak dažďa už bude viac a pršať bude ako na západnom Slovensku, tak v západných okresoch stredného Slovenska.

Prečítajte si aj:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM