Ľubomír Hudačko Správy

Pred nami je teplý víkend, ale opäť sa aj poriadne ochladí: Dokedy potrvajú jarné teploty?

Prílev teplého vzduchu bude od juhu vrcholiť v sobotu a v nedeľu. V posledný deň týždňa sa však počasie opäť zmení.

Ilustračný obrázok k článku Pred nami je teplý víkend, ale opäť sa aj poriadne ochladí: Dokedy potrvajú jarné teploty?
Zdroj: Dnes24.sk

Cez víkend sa môžeme tešiť na teplejšie a najmä slnečnejšie počasie s teplotami aj okolo +20 °C. Informuje o tom portál iMeteo.sk. Dominantným útvarom v strednej Európe počas pracovného týždňa bude výšková tlaková níž.

„V piatok bude na naše územie vplývať tlaková výš, ktorá sa k nám rozšíri od východu. Po zadnej strane tlakovej výše k nám bude od juhu prúdiť teplý vzduch, no oblačnosť sa napriek tomu vyskytne,“ vysvetľujú na spomínanej webstránke.

Najteplejšie v nedeľu

V sobotu a v nedeľu bude prílev teplého vzduchu od juhu vrcholiť.

Maximálne denné teploty v sobotu dosiahnu od +15 °C na severe po +20 °C na juhozápade Slovenska. „Najteplejším dňom tohto týždňa bude nedeľa, kedy maximálne denné teploty dosiahnu +16 °C na severe po +21 °C na juhovýchode a juhozápade Slovenska. Predpoveď maximálnych denných teplôt môžete nájsť v galérii pod článkom,“ uviedli ďalej z iMeteo.sk.

V posledný deň týždňa sa však počasie opäť zmení. V nedeľu večer dorazí studený front, ten prinesie prehánky a dážď, ojedinele sa môžu vyskytnúť aj búrky.

Výraznejšie ochladenie

„Čo sa ale dá povedať je, že nás čaká výraznejšie ochladenie. Zatiaľ čo v nedeľu budú teploty presahovať hranicu +20 °C, v pondelok by aj v najteplejších lokalitách malo byť len okolo +14 °C. Okrem ochladenia a zrážok musíme počítať aj so silnejším vetrom,“ doplnili na záver na webe iMeteo.sk.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM