Svet Správy

Prekvapenie vo svete kryptomien: Neznámy investor nakúpil bitcoiny za 400 miliónov dolárov

Riskuj alebo choď domov. To je zrejme heslo tajomného investora, ktorý tento mesiac investoval takmer 400 miliónov USD (320,92 milióna eur) do najznámejšej digitálnej meny bitcoin.

Ilustračný obrázok k článku Prekvapenie vo svete kryptomien: Neznámy investor nakúpil bitcoiny za 400 miliónov dolárov
Zdroj: pixabay.com

Táto správa sa objavila po tom, ako sa bitcoin spamätal z hrozivého pádu začiatkom roka a jeho kurz začal v uplynulých dňoch znova stúpať.

Hlavné digitálne meny stratili až 50 % hodnoty na začiatku roka, pretože rozširujúce sa regulačné opatrenia a obavy o bezpečnosť investícií negatívne zasiahli tento trh. Zdá sa však, že sa situácia znova otočila.

Kurz bitcoinu už vzrástol o viac ako 60 % od 6. februára, keď sa prepadol pod 6000 USD. Aktuálne sa pohybuje nad hranicou 10 000 USD a atakuje 11 000 USD. Pomohlo mu uznanie digitálnych mien zo strany úradníkov vo Washingtone.

„Nie sme si istí, kto bol ten veľký kupujúci,“ povedal Alex Sunnarborg, zakladajúci partner spoločnosti Tetras Capital. Mnohí však podľa neho využili pád bitcoinu a nakúpili digitálnu menu, ktorá ožila aj vďaka uznaniu od regulátorov v USA a v Ázii.

Neznámy obchodník s bitcoinovou adresou 3Cbq7aT1tY8kM­xWLbitaG7yT6bPbKC­hq64 nakúpil virtuálne mince v období od 9. februára do 12. februára, pričom svoju bilanciu zvýšil z 55 000 mincí na viac ako 96 000.

Transakcia, o ktorej sa hovorilo vo všetkých sociálnych médiách a na on-line diskusných fórach, povzbudila ďalších investorov, tzv. býkov, ktorí tvrdili, že 6000 USD za bitcoin bolo dno.

Pri súčasnom kurze bitcoinu nad hranicou 10 000 USD sa neznámy investor môže zaradiť medzi bitcoinových miliardárov.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM