Aktualizované Zo Slovenska

Prekvapivý nárast: Počet nakazených ochorením COVID-19 stúpol

Na Slovensku bolo za stredu zistených osem nových prípadov nákazy koronavírusom. Celkovo máme 1 541 pozitívne testovaných Slovákov.

Ilustračný obrázok k článku Prekvapivý nárast: Počet nakazených ochorením COVID-19 stúpol
18
Galéria

Počas stredy (10. 6.) bolo na Slovensku zistených osem nových prípadov nákazy novým koronavírusom. Celkovo tak Slovensko eviduje 1 541 pozitívne testovaných ľudí. Informuje o tom Národné centrum zdravotníckych informácií na svojom webe.

Nové prípady

Štatistiky ukazujú, že v stredu pribudli nové prípady v Košickom, Trenčianskom a Nitrianskom kraji. Najväčší počet, a to šesť pozitívnych, bol zaznamenaný v Košickom kraji, informovala o tom hovorkyňa Úradu verejného zdravotníctva SR Daša Račková. Doplnila, že ohnisko nákazy je v kraji podchytené.

„Ide o skupinu osôb zo zahraničia, ktorá sa v súčasnosti nachádza v izolácii. Osoby boli po príchode zo zahraničia spoločne umiestnené za všetkých potrebných protiepidemických opatrení do izolácie,“ priblížila Račková. Poznamenala tiež, že osoby nemajú pobyt v Rožňave, ani sa tam nenachádzajú. Mesto bolo len miestom odberu klinických vzoriek.

Laboratóriá vykonali za včerajší deň 1 500 testov. Vyliečilo sa ďalších päť pacientov, spolu je vyliečených 1 409 ľudí.

Za včerajší deň nepribudlo žiadne úmrtie. Na Slovensku tak vírusu doteraz podľahlo 28 ľudí.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM