Ľubomír Hudačko Politika

Premiér Heger chcel vyjadriť podporu LGBTI, no vypálilo to inak: Ospravedlňujem sa!

Podľa predsedu vlády SR je absolútne neakceptovateľné, aby v slobodnej krajine zomierali ľudia preto, lebo majú inú sexuálnu orientáciu či rasu.

Ilustračný obrázok k článku Premiér Heger chcel vyjadriť podporu LGBTI, no vypálilo to inak: Ospravedlňujem sa!
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Na sociálnej sieti sa premiér Eduard Heger sa vrátil k slovám zo štvrtkovej tlačovej konferencie, na ktorej reagoval na tragické udalosti zo stredy večera.

Pred kaviarňou Tepláreň tam prišli o život dvaja mladí muži, no útočník mal záujem venovať sa aj práve predsedovi vlády SR.

Priznáva chybu

„Chcem sa verejne ospravedlniť každému, koho sa dotkli moje slová, že nikto by sa nemal báť o život pre svoj "spôsob života“. Chcel som LGBTI komunite vyjadriť moju podporu, teraz vidím, že to nebol správny výber slov a svoju chybu priznávam," napísal na svojom profile.

Je podľa neho absolútne neakceptovateľné, aby v slobodnej a demokratickej krajine zomierali či boli napádaní ľudia preto, lebo majú inú sexuálnu orientáciu, rasu, pohlavie či vierovyznanie.

„Smrť dvoch mladých ľudí, ktorí mali celý život pred sebou, ma nesmierne mrzí. Nesmieme dovoliť, aby zlo a nenávisť vyhralo nad láskou a rešpektom. Matúš a Juraj, odpočívajte v pokoji,“ odkázal na záver.

Ďalšie zaujímavosti zo siete Dnes24:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM