Správy

Premiér je sklamaný prejavom prezidenta: Vidí v ňom budúceho opozičného politika

Prezident SR Andrej Kiska viac nie je nadstraníckou hlavou štátu, ale po prednesení správy o stave republiky v ňom vidieť budúceho opozičného politika.

Ilustračný obrázok k článku Premiér je sklamaný prejavom prezidenta: Vidí v ňom budúceho opozičného politika
Zdroj: TASR

Novinárom to v reakcii povedal premiér Peter Pellegrini (Smer-SD) s tým, že je z prejavu Kisku sklamaný.

„Očakával som, že pravdivo posúdi stav našej krajiny, ale videl som prezidenta, ktorý o Slovensku nepovedal nič pozitívne. Nedotkol sa nášho dobrého hospodárskeho vývoja, v oblasti nezamestnanosti, nedotkol sa zvyšovania miezd a kvality života. Urobil len znôžku kritiky,“ povedal Pellegrini s tým, že Kiska zároveň žiadal občanov, aby boli na krajinu hrdí.

Podľa Pellegriniho prezident hovoril veľa o právnom štáte a apeloval na morálne autority a o návrate dôvery občanov v inštitúcie. „Preto by som bol veľmi rád, keby sa chlapsky postavil k podozreniam, ktoré súvisia práve s jeho osobou a ktoré hovoria o tom, že pravdepodobne prekročil limit pri výdavkoch na volebnú kampaň. Dodnes mlčí,“ odkázal predseda vlády.

Pripustil, že sa robia aj chyby, „ale veľa ľudí tu odviedlo výbornú prácu, o ktorú zrejme Kiska nemá záujem“. „Som priaznivec konštruktívnej kritiky, ale aj priaznivec spravodlivosti. Keď niečo kritizujem, na druhej stane vyzdvihujem veci, ktoré sa podarilo splniť,“ dodal Pellegrini.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM