Zlatica Gregorová Správy

Premiér Pellegrini potvrdil: Aj Slovensko ochráni južné hranice Maďarska, FOTO

Sme pripravení zvládnuť zosilnený tlak migrantov na južnú hranicu našich susedov. Vyhlásil premiér na maďarsko-srbskom úseku schengenských hraníc.

Ilustračný obrázok k článku Premiér Pellegrini potvrdil: Aj Slovensko ochráni južné hranice Maďarska, FOTO
5
Galéria
Zdroj: TASR

Slovenský premiér Peter Pellegrini spolu s maďarským premiérom Viktorom Orbánom preveril stav ochrany hraníc.

Spolupráca

„Plne sa stotožňujem so slovami pána premiéra, že toto je južná schengenská hranica aj Slovenskej republiky. Slovensko sa vzorne stará o svoju východnú hranicu s Ukrajinou, ktorú perfektne stráži a ktorú vybavilo najmodernejšou technológiou. Ale na juhu sme odkázaní na pomoc a spoluprácu s Maďarskom,“ dodal Pellegrini.

Na hranice

Slovenský premiér poznamenal, že aj keď sa to nezdá, aj Slovensko vníma, že počet migrantov vzhľadom na zlepšujúce sa počasie narastá – a aj vo vnútrozemí SR sa už objavili skupiny migrantov prevážaní motorovými vozidlami prevádzačmi cez Slovensko.

Pellegrini spolu s ministerkou vnútra SR Denisou Sakovou (Smer-SD) deklarovali Orbánovi ochotu opätovne pomôcť Maďarsku chrániť hranice. Podčiarkol, že vzťahy SR s Maďarskom sú vo všetkých oblastiach „veľmi priateľské a na dobrej úrovni“ a predsedovi maďarskej vlády vyjadril vďaku za to, že v otázke bezpečnosti má Slovensko dobrého partnera na dobrú spoluprácu.

Organizovane

Orbán varoval pred rastom tlaku migrantov na južné hranice Maďarska a zdôraznil, že so zlepšením počasia bude prichádzať čoraz viac migrantov k hraniciam, pričom mnohí z nich to robia organizovaným spôsobom.

Za hranicami má čakať stotisíc migrantov na vstup na územie Európskej únie. Podľa jeho slov chrániť tieto hranice, ktoré sú nielen maďarskými, je ťažkou úlohou, ktorú nie je možné vykonávať bez pomoci spojencov.

Vo fotogalérii si pozrite zábery zo stretnutia predsedu vlády SR Peter Pellegrini s maďarským premiérom Viktorom Orbánom.

Ďalšie zaujímavé informácie a aktuálne správy z celého Slovenska si môžete zabezpečiť sledovaním Dnes24 a Facebooku.

Premiér Pellegrini potvrdil: Aj Slovensko ochráni južné hranice Maďarska, FOTO
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM