Zo Slovenska

Premiér si hľadá hovorcu. Podľa asociácie je to nevyhnutné

Bývalý premiér Igor Matovič počas roka v úrade hovorcu nemal, Eduard Heger pripravuje stratégiu komunikácie s médiami.

Ilustračný obrázok k článku Premiér si hľadá hovorcu. Podľa asociácie je to nevyhnutné
Zdroj: TASR/Dano Veselský

Asociácia hovorcov Slovenska, profesijná organizácia združujúca komunikátorov zo štátnej, súkromnej a verejnej sféry, víta návrat postu hovorcu predsedu vlády na slovenský úrad vlády.

Nevyhnutná pozícia

„Ide o kľúčovú pozíciu, ktorá je nielen nevyhnutnou, ale aj štandardnou súčasťou komunikácie štátu s verejnosťou naprieč celým svetom,“ uviedla asociácia v reakcii na informácie premiéra Eduarda Hegera (OĽANO).

Predseda asociácie Vladimír Machalík poukazuje na to, že hovorca šéfa exekutívy zabezpečuje systematickosť a konzistentnosť komunikácie premiéra i Úradu vlády SR. „Toto je o to dôležitejšie a nevyhnutnejšie v čase pandémie, ktorej zvládnutie je priamo závislé od komunikácie štátu s občanmi a firmami,“ zdôraznil Machalík.

Machalík akcentoval aj podiel hovorcu na budovaní dôvery a rešpektu verejnosti k inštitúcii, ktorú reprezentuje. Rovnako jeho prínos pre relevantné a objektívne spravodajstvo založené na faktoch.

Heger si hľadá hovorcu

Bývalý premiér Igor Matovič počas roka v úrade hovorcu nemal, tlačový odbor bežne neodpovedal na otázky novinárov. Nový premiér Eduard Heger si podľa DenníkaN pripravuje stratégiu komunikácie s médiami. Hľadá si hovorcu a je pripravený dávať rozhovory. „Určite budem posilňovať komunikačný tím a určite budem mať hovorcu,“ povedal Denníku N.

Prečítajte si aj

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM