MAK Magazín Lifestyle

Prepočítali Mayský kalendár. Pozor, koniec sveta bude najneskôr budúci týždeň

Po roku 2012 máme ďalší zaručený dátum konca sveta.

Ilustračný obrázok k článku Prepočítali Mayský kalendár. Pozor, koniec sveta bude najneskôr budúci týždeň
Zdroj: Marek Kravjar

Svetová pandémia koronavírusu, občianske nepokoje v USA, útoky kobyliek, sopečné erupcie, hurikány, povodne a horiace pralesy. Ak ste si mysleli, že to signalizuje koniec sveta, teda armagedon, máte možno pravdu!

Na sociálnej sieti Twitter sa objavila informácia, že mayský kalendár bol pôvodne nesprávne vyložený. Podľa tejto konšpiračnej teórie, ktorú priniesol aj New York Post, svet nemal zaniknúť 21. decembra 2012, ako sa pôvodne predpokladalo, ale súdny deň nastane niekedy tento alebo nasledujúci týždeň.

Najneskôr budúci týždeň

„Keď si pozriete Juliánsky kalendár, tak sme technicky v roku 2012… V dôsledku prechodu na Gregoriánsky kalendár sme za rok stratili 11 dní… Pre 268 rokov sledovania Gregoriánskeho kalendára (1752 – 2020) to je 2 948 dní. 2 948 dní / 365 dní (ročne) = 8 rokov,“ cituje americký web vedca Paola Tagaloguina, ktorý túto správu tweetol minulý týždeň. Séria tweetov bola ale následne odstránená.

Ak je Tagaloguinov výpočet správny, sčítame všetky zmeškané dni, potom je mayský koniec sveta… tento alebo budúci týždeň.

V roku 2012 boli teoretici súdneho dňa presvedčení, že svet zanikne 21. decembra, a hordy veriacich sa hnali do starobylých mayských miest v Mexiku a Guatemale. Ostali ale sklamaní, že prežili a špinaví, kvôli nedostatku hygieny pri starovekých mayských pyramídach.

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM