Ľubomír Hudačko Správy Regióny Rôzne

Prešov sa spamätáva zo silnej búrky: FOTO, čo dokázala narobiť v uliciach mesta

Po takmer troch týždňoch udrela na Prešov ďalšia silná búrka. Vyčíňanie počasia po sebe v meste zanechalo spúšť. Prinášame vám fotky ako dôkaz.

Ilustračný obrázok k článku Prešov sa spamätáva zo silnej búrky: FOTO, čo dokázala narobiť v uliciach mesta
31
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko

V Prešove sa po ďalšom vyčíňaní počasia opäť rátajú škody. Postarala sa o to silná búrka, ktorá sa mestom prehnala v nedeľu poobede. Tá za sebou zanechala spúšť.

Po vyčíňaní divokého počasia mohli obyvatelia na mnohých miestach v Prešove naraziť na vytrhnuté či poškodené stromy a miestami aj na neprejazdné cesty či neschodné chodníky. Tak tomu bolo aj v centre mesta, na Sekčove či na Solivare. Odstraňovanie následkov úderu silnej búrky si vyžadovalo zásah pracovníkov v rôznych častiach Prešova. Dopravu riadili na Kuzmányho a Masarykovej ulici policajti.

Foto: Ľubomír Hudačko

Na Solivare a Čiernom moste spadnuté stromy poškodili trolejové vedenie, trolejbusy preto dočasne nahradili autobusy. Problém mali aj cyklisti, mnohé z ich trás boli zatarasené.

Tradične sa Floriánova ulica premenila na akoby talianske Benátky. Pred konkatedrálou sv. Mikuláša ležali na zemi stromy. Jeden dokonca zničil lavičku, iné stromy ostali ohnuté či s vytrhnutými koreňmi. Na Sekčove z bytovky odtrhlo strechu a tá spadla na detské ihrisko.

Ako informovala hovorkyňa mesta Veronika Kmetóny Gazdová, z dôvodu silnej veternej smršte strhlo, resp. poškodilo strechy na viacerých budovách či rodinných domoch. Najviac sa to týkalo ulíc Vansovej, Východnej či Ľudmily Podjavorinskej a ďalších.

V našej fotogalérii si môžete pozrieť v obrazoch smutné následky silnej búrky v Prešove.

Búrka po sebe v Prešove zanechala spúšť: FOTKY, ktoré hovoria za všetko!
31
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM