Zo zahraničia

Prespával v garáži, kúpi si dom: Bezdomovec vsadil drobné a VYHRAL rozprávkovú sumu!

Život niekedy prináša neuveriteľné príbehy. Svoje by o tom vedel povedať aj muž, ktorý bol ešte pred niekoľkými dňami bezdomovec.

Ilustračný obrázok k článku Prespával v garáži, kúpi si dom: Bezdomovec vsadil drobné a VYHRAL rozprávkovú sumu!
Zdroj: Unsplash.com , Unsplash.com

Robert z novozélandského mesta Wellington neprežíval práve najšťastnejšie obdobie. Za posledné dva roky prišiel o matku, bývanie a aj peniaze, a tak dlhé mesiace prespával v garáži.

Ako informoval portál The New Zealand Herald, pred niekoľkými dňami sa život zúboženého bezdomovca otočil doslova naruby.

Neuveriteľné šťastie

7. novembra sa mu podarilo nazbierať v prepočte niečo málo vyše troch eur a vyskúšal šťastie v podobe stávky v najslávnejších austrálskych dostihoch Melbourne Cup.

Robert s napätím sledoval dostihy v miestnom podniku. Po ich skončení sa vybral na cigaretu do parku. Keď kontroloval výsledky v stávkarskej aplikácii, nemohol uveriť vlastným očiam.

Na jeho účte pribudlo 106-tisíc austrálskych dolárov (viac ako 60-tisíc eur). Myslel si, že sa mu iba sníva, a tak musel údaje v aplikácii obnoviť trikrát, kým uveril tomu, čo vidí na displeji.

Čo spraví s výhrou?

„Nemohol som tomu veriť a hovoril som si, že tu niečo nesedí,“ spomína Robert.

Na oslavu dostal od spomínaného podniku kyticu kvetov a hneď si doprial niekoľko pohárikov.

Muž, ktorý žil posledné mesiace ako bezdomovec v garáži, si vďaka peniazom zmení život. „Prešiel som z bezdomovca a vysedávania v garáži. Teraz si konečne môžem dovoliť zaplatiť zálohu za dom,“ povedal šťastný výherca.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: Facebook.com/Chris Sadler
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM