TOS Technológie

Pretáčanie reklám v archíve: Čaká nás BLOKOVANIE tejto možnosti? Markíza v tom má jasno!

Pretáčate v archíve reklamy? Televíziám to kazí biznis... Markíza plánuje túto možnosť blokovať a otvorene hovorí aj o časovom rámci.

Ilustračný obrázok k článku Pretáčanie reklám v archíve: Čaká nás BLOKOVANIE tejto možnosti? Markíza v tom má jasno!
Zdroj: Dnes24.sk

V Česku už vyše roka blokuje pretáčanie reklám v archíve skupina Prima. Medzi operátormi aj verejnosťou oznámenie tejto novinky vyvolalo veľký rozruch. Prima však bola pevne rozhodnutá a pre operátorov pripravila niekoľko možností riešenia.

Mohli sa rozhodnúť, či zaplatia viac a umožnia divákom pretáčať reklamu aj naďalej alebo bude bežná reklama nahradená inou online reklamou alebo bude možné u nich pretočiť reklamu po zhruba polovici reklamného bloku.

Práve posledné riešenie nasadila väčšina operátorov. Sú aj takí, čo neimplementovali žiadne riešenie a diváci si tak u nich musia pozrieť celý reklamný blok.

Už budúci rok

Čo slovenský trh? Najviac sa o tom hovorí v súvislosti s Markízou. „Máme túto možnosť v zmluvách s operátormi,“ povedal v rozhovore pre Denník N Matthias Settele, ktorý poskytol tesne pred oznámením odchodu z Markízy s tým, že dohodu na súčasnom stave má Markíza do konca roka a následne tak bude môcť v archíve nasadiť blokovanie pretáčania reklám.

V súčasnosti sa pracuje na technických riešeniach, pričom podľa skúsenosti Primy nejde práve o najjednoduchšiu záležitosť. K zmenám by však malo dôjsť už v priebehu roka 2024.

Ťažké rozhodovanie

Nepredpokladá sa, že by Setteleho odchod z vedenia televízie mal zmeniť smerovanie týchto krokov. Aj keď ktovie, v súvislosti s Markízou sa o blokovaní pretáčania reklám vo veľkom hovorilo už pred rokmi a v roku 2021 Markíza pre médiá uviedla, že to aktuálne prestalo byť témou. Faktom však je, že využívanie archívu a pretáčanie reklám je na Slovensku čoraz populárnejšie a logicky tak televíziám a najmä ich obchodnému oddeleniu spôsobuje vrásky na čele.

Každopádne si tak ešte musíme počkať, ako to celé dopadne a dovtedy si diváci môžu reklamy naďalej pretáčať.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM