han Správy Technológie

Prevratná aplikácia slovenskej spoločnosti Brainit.sk: Vďaka Paule môžeme bezpečne nakupovať!

Kvôli pandémii koronavírusu sa nosenie rúšok stalo povinnosťou a bez neho vás do nijakého obchodu nepustia. Aplikácia Paula sa práve o toto postará.

Ilustračný obrázok k článku Prevratná aplikácia slovenskej spoločnosti Brainit.sk: Vďaka Paule môžeme bezpečne nakupovať!
Zdroj: brainit.sk

Slovenská firma pôsobí na trhu od roku 2017 a má za sebou množstvo aplikácii, či riešení, o ktoré sa vývojári Brainitu postarali. Síce sa zaoberajú prevažne počítačovými technológiami, počas zúrenia vírusu COVID-19 svoje portfólio ešte posunuli. Výsledkom je aplikácia Paula.

Čo je to Paula

V prvom rade sa zameriame na novinku z radu appiek, ktorá uzrela svetlo sveta 1. apríla tohto roku. Nie, nejde o prvoprílový žart, ale o serióznu a hlavne prevratnú novinku na trhu IT. Odhalí totiž pri vstupe do obchodu, či má daný návštevník na tvári rúško alebo či ho má správne nasadené.

Kde sa dá využiť?

Aplikáciu PAULA je možné napojiť na drvivú väčšinu typov kamier a je dostupná v dvoch verziách. Na jej používanie nie je potrebné dokonca ani internetové pripojenie.

Nová verzia

Zdá sa, že hlavnú vlnu pandémie sme na Slovensku zvládli, preto sa prísne opatrenia začínajú pomaly uvoľňovať. Lenže, opatrenia sú tu stále a nosenie rúšok sa stane našou rovnakou povinnosťou ako nosiť pri sebe doklad totožnosti, či vodičský preukaz. Dokonca, za nenosenie rúšok hrozia vysoké pokuty. No, a rozšírená verzia Pauly je zameraná na počet ľudí v predajni! Čiže, Paula okrem rúšok dokáže upozorniť aj na to, či náhodou nie je v predajni viac zákazníkov ako je povolené.

Takto funguje

Aplikácia je po správnom nainštalovaní a spustení nastavená na reálny čas. To znamená, že sníma niekoľko ľudí naraz a zameria sa na ich tváre. Ak Paula nevidí žiadny ochranný štít tváre, vydá výstražný signál. Vďaka tomu upozorní buď strážnika či vrátnika na oslovenie daného človeka bez rúška, alebo si ho okamžite nasadí ten, ktorého systém nasnímal.

Aplikácia je zadarmo

Presne tak. Aj keď vo svete úraduje koronavírus a ekonomika štátov je na nelichotivej úrovni, aplikácia Paula je všetkým k dispozícii úplne zadarmo. Pripomeňme, že tento systém je vhodný nielen do firiem, či obchodov, ale aj do nemocníc, úradov či škôl. „Našim cieľom bola snaha pomôcť v tejto náročnej situácii, v ktorej sa ocitlo nielen Slovensko, ale aj celý svet. Veľmi dôležité je momentálne pomôcť nie len zdravotne ale aj ekonomicky,“ tvrdí šéfka marketingu spoločnosti Aneta Bakulová.

VIDEÁ, ktoré vám ukážu o aplikácii PAULA viac, nájdete pod článkom!!!

Aplikácia Paula v reálnom živote
Aplikácia Paula v reálnom živote - Systém rozozná, či má človek nasadené rúško správne alebo či ho vôbec má. / Zdroj: brainit.sk
Zdroj: YouTube.com
Zdroj: YouTube.com
Zdroj: YouTube.com
Zdroj: YouTube.com
Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM