Politika

Prezidentka chváli vzťahy s Českom: Od Pekarovej dostala krásny dar

Nová predsedníčka Poslaneckej snemovne českého parlamentu zanechala dobrý dojem. Na Slovensku absolvovala svoju prvú zahraničnú pracovnú cestu.

Ilustračný obrázok k článku Prezidentka chváli vzťahy s Českom: Od Pekarovej dostala krásny dar
3
Galéria

Česko-slovenské vzťahy sa stále viac posilňujú. Prezidentka SR Zuzana Čaputová to na sociálnej sieti uviedla po stretnutí s predsedníčkou Poslaneckej snemovne Parlamentu ČR Markétou Pekarovou Adamovou.

Dobré vzťahy

„To, že vzťahy medzi Slovenskom a Českom sú mimoriadne dobré a špeciálne, sa potvrdilo aj počas môjho stretnutia s predsedníčkou Poslaneckej snemovne,“ skonštatovala hlava štátu.

Hovorili spolu o politickom vývoji v oboch krajinách, o zahraničnej politike a o ženskom líderstve.

Pre Pekarovú to bola jej prvá oficiálna zahraničná cesta. Počas svojej dvojdňovej návštevy Slovenska sa stretla s predsedom parlamentu Borisom Kollárom (Sme rodina), premiérom Eduardom Hegerom (OĽANO) aj ministrom zahraničných vecí Ivanom Korčokom (nominant SaS).

Dar pre prezidentku

Prezidentke počas návštevy venovala zlatý dukát s vyobrazením Slováka a Čecha – Jozefa Gabčíka a Jana Kubiša. „Od ich hrdinského činu, ktorým do posledného dychu bojovali za slobodu našich krajín, tento rok uplynie 80 rokov. Pre mňa osobne ide o jedných z najväčších hrdinov našej spoločnej histórie,“ napísala na sociálnej sieti Markéta Pekarová Adamová.

Počas svojej návštevy si Pekarová uctila aj pamiatku zavraždeného novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež

Prezidentka Zuzana Čaputová s Markétou Pekarovou Adamovou
3
Galéria
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM