Zo Slovenska

Prezidentka ďakovala ženám: Popriala im život v rešpekte, rovnosti a dôstojnosti

Prezidentka sa poďakovala všetkým ženám nielen v prvej línii, ale aj tým, ktoré sú doma a stali sa z nich kuchárky, učiteľky, matky.

Ilustračný obrázok k článku Prezidentka ďakovala ženám: Popriala im život v rešpekte, rovnosti a dôstojnosti
6
Galéria
Zdroj: TASR/Jakub Kotian

Prezidentka Zuzana Čaputová dnes v Prezidentskom paláci zorganizovala okrúhly stôl o dopadoch pandémie na život žien pri príležitosti Medzinárodného dňa žien.

Ženy v prvej línii

Stretla sa s predstaviteľkami profesijných a mimovládnych organizácií, ako aj s poslankyňami NR SR a EP. Na stretnutí s prezidentkou sa zúčastnili europoslankyne Monika Beňová a Lucia Ďuriš Nicholsonová, poslankyne NR SR Jana Bittó Cigániková, Petra Krištúfková, Jarmila Vaňová a Jana Žitňanská, ako aj ženy, ktoré zastupujú rôzne profesijné a mimovládne organizácie.

Rozprávali sa o postavení žien na Slovensku v súvislosti s Covidom, o sociálno-ekonomických dopadoch na ženy v tejto kríze, ako aj o probléme domáceho násilia. „Ženy na Slovensku sú naozaj v prvej línii! Či už sú to matky v domácnostiach, matky samoživiteľky, ktorých postavenie je obzvlášť sťažené. Sú to ženy, ktoré reprezentujú rôzne profesie, ktoré sú v prevej línii, v zdravotníctve, sociálnych službách… Zhruba 80 % zamestnancov v prvých líniách sú práve ženy,“ povedala prezidentka.

Prezidentka so svojimi hosťkami hovorila pri okrúhlom stole o možnostiach pomoci najviac postihnutým ženám pandemickej krízy.

Prezidentka sa poďakovala všetkým ženám nielen v prvej línii, ale aj tým, ktoré sú doma a stali sa z nich kuchárky, učiteľky, matky. „Chcem vysloviť obdiv a vďaku všetkým ženám, či sú to predavačky, vedkyne, učiteľky, matky v domácnosti. Želám všetkým ženám na Slovensku, aby prežívali svoj život v rešpekte, rovnosti a dôstojnosti“ povedala pri príležitosti Medzinárodného dňa žien.

Prečítajte si aj

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM