Zo Slovenska

Prezidentka k obvineniu Fica a Kaliňáka: Všetci sme si rovní pred zákonom

Expremiér a šéf Smeru-SD Robert Fico a exminister vnútra Robert Kaliňák čelia obvineniu. Reagovala aj hlava štátu Zuzana Čaputová.

Zdroj: Dnes24.sk

Prezidentka SR Zuzana Čaputová rešpektuje postup orgánov činných v trestnom konaní (OČTK).

Uviedla to v súvislosti s obvinením expremiéra a šéfa Smeru-SD Roberta Fica a exministra vnútra Roberta Kaliňáka. Zdôraznila, že je potrebné počkať na ďalšie procesné úkony. Politicky komentovať takéto procesy podľa nej nie je vhodné.

Je potrebné počkať

„Rešpektujem to, že je to postup orgánov činných v trestnom konaní. Všetci sme si rovní pred zákonom. Jediné, čo k tomu môžem povedať, je, že je potrebné počkať na ďalšie procesné úkony zo strany vyšetrovateľov a prokuratúry,“ povedala novinárom Čaputová, ktorá je na oficiálnej návšteve Talianska.

Politické divadlo?

Fico v reakcii na svoje obvinenie okrem iného uviedol, že ide o politické divadlo premiéra Eduarda Hegera, vicepremiéra Igora Matoviča (obaja OĽANO) a Čaputovej. „Takéto procesy nie je vôbec vhodné politicky komentovať. Že to robí Robert Fico, je jeho voľba,“ reagovala prezidentka.

Obvinenie Fica a Kaliňáka potvrdil hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka. Polícia zároveň potvrdila aj obvinenie advokáta Mareka P. Obhajoba ozrejmila, že ide o obvinenia z trestných činov založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a ohrozenia bankového a daňového tajomstva.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Viac k téme

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM