MAK Krimi

Prezidentka vypočula prosbu národa! Dávid dostal milosť za vraždu otca - tyrana

Príbeh, ktorý dojal Slovensko. Dávid Bako, ktorý spolu s mamou musel roky trpieť výčiny agresívneho tyrana, dostal za jeho vraždu milosť.

Ilustračný obrázok k článku Prezidentka vypočula prosbu národa! Dávid dostal milosť za vraždu otca - tyrana
Zdroj: TASR

Prezidentka Zuzana Čaputová dnes (9.4.)udelila podmienečnú milosť 20-ročnému mužovi Davidovi, ktorý bol právoplatne odsúdený za spáchanie trestného činu vraždy na trest odňatia slobody vo výmere 2 roky.

Odsúdený ešte ako 17-ročný zavraždil svojho otca, ktorý dlhé roky fyzicky i psychicky týral jeho i jeho matku. Ako vyplýva zo znaleckého dokazovania v tejto trestnej veci Dávid Bako bol dlhodobo vystavený extrémnemu stresu a hrubému domácemu násiliu zo strany otca. „U odsúdeného išlo o skratové konanie pri vystupňovanom afekte, spôsobené vplyvom nahromadených negatívnych podnetov a okolností, ktoré on sám nezavinil,“ píše sa v zdôvodnení prezidentky.

Dávid nebol okrem uvedeného odsúdenia doposiaľ súdne trestaný, nie je v súčasnosti trestne stíhaný a nedopustil sa žiadneho priestupku. V súčasnosti je študentom nadstavbového štúdia a vedie riadny život.

„Prezidentka Slovenskej republiky pri posudzovaní žiadosti o milosť zohľadnila okrem právnych aspektov najmä mimoriadne okolnosti prípadu a tiež skutočnosť, že skutok spáchal odsúdený ako mladistvý, pričom od raného detstva vyrastal v prostredí domáceho násilia. Výkon trestu odňatia slobody sa javí v jeho prípade ako neúčelný. Prezidentka Slovenskej republiky odpustila odsúdenému trest odňatia slobody vo výmere 2 roky pod podmienkou, že odsúdený po dobu 5 rokov odo dňa udelenia milosti nespácha akýkoľvek trestný čin,“ informoval hovorca prezidentky Martin Strižinec.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM