han Správy Zo zahraničia

Pri Bielom dome sa strieľalo: Trumpa si "podala" tajná služba a ako dopadol podozrivý? VIDEO

Prezidenta USA Donalda Trumpa museli v pondelok pre bezpečnostnú hrozbu náhle odviesť z tlačovej konferencie v Bielom dome. Čo sa stalo?

Ilustračný obrázok k článku Pri Bielom dome sa strieľalo: Trumpa si "podala" tajná služba a ako dopadol podozrivý? VIDEO
Zdroj: TASR/AP

Trump sa neskôr do miestnosti určenej na brífingy vrátil a oznámil, že agenti museli pri Bielom dome strieľať do osoby, lebo bola ozbrojená. Informácie priniesli tlačové agentúry AP a AFP.

Ako to prebiehalo

Agent Tajnej služby USA odviedol Trumpa z miestnosti, kde prezident v pondelok popoludní miestneho času práve začínal brífing o koronavíruse. Trump sa o niekoľko minút vrátil a povedal, že pri Bielom dome sa odohrala „streľba“, ale už je to „pod kontrolou“. „Práve sa odohrala streľba a nejakého človeka odviezli do nemocnice,“ vysvetlil Trump po návrate.

Kto strieľal?

Spresnil, že výstrely padli zo zbraní bezpečnostných zložiek. Dodal, že podľa jeho informácií bola osoba, ktorú postrelili, ozbrojená. „Postrelili podozrivého,“ zdôraznil šéf Bieleho domu. Doplnil však: „Možno to nemalo so mnou nič spoločné.“ Trump ďalej povedal, že agent ho odviedol do Oválnej pracovne. Po incidente celý Biely dom uzavreli.

Pochválil ich

Prezident pochválil personál Tajnej služby za výkon a za to, že sa postaral o jeho bezpečnosť. „Chcem sa poďakovať Tajnej službe za to, že vždy odvádza rýchlu a veľmi efektívnu prácu.“ Najnovšie informácie zo zahraničných médií však prišli s informáciou, že spomínaný ozbrojenec nakoniec pri sebe žiadnu zbraň nemal.

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM