Webnoviny - Svet

Pri Bruseli sa zrazili dva vlaky, 20 ľudí zahynulo

WEBNOVINY.SK

zrážka vlakov pri Bruseli Foto: SITA/AP

BRUSEL 15. februára (WEBNOVINY) – Najmenej 20 ľudí prišlo v pondelok o život, keď sa počas dopravnej špičky neďaleko hlavného mesta Brusel čelne zrazili dva vlaky plné ľudí smerujúcich do práce, povedal pre belgické médiá starosta mesta Halle ležiaceho južne od Bruselu. „Je najmenej 20 mŕtvych,“ uviedol miestny predstaviteľ, ktorého citovali flámska televízia VRT a tlačová agentúra Belga. Počet obetí zatiaľ nepotvrdila ani štátna železničná spoločnosť SNCB, ani prevádzkovateľ trate spoločnosť Infrabel.

„Polícia však odhaduje približný počet obetí nehody na najmenej tucet mŕtvych,“ uviedla pre tlačovú agentúru AFP Fanny Charpentierová, hovorkyňa Infrabel a dodala, že vlaky sa zrazili čelne. „Kolízia bola strašná, vlak nebrzdil,“ povedal nemenovaný cestujúci podľa internetovej stránky televízie RTL. „Vagóny sa prevrátili, mnoho ľudí je v šoku,“ dodal.

Nehoda, ktorá spôsobila prerušenie dopravy na danom úseku, sa stala počas najväčšej dopravnej špičky. Anne Woygnetová zo SNCB uviedla, že jej výsledkom sú aj „vážne“ poranenia. Narušila sa aj doprava rýchlovlakov spoločností Thalys a Eurostar smerujúcich z a do Bruselu. Thalys už hovorí o troch zdržaných vlakoch a cestujúcim odporúča, aby zmenili plány cestovania. Podľa Eurostar je možné, že vlaky nebudú premávať celý deň.

SITA/AFP

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM