Aktualizované Krimi

VIDEO: Pri nehode v Malej Fatre sa zranilo päť horských záchranárov, jeden vážne

Traja profesionálni a dvaja dobrovoľní hasiči sa zranili po nehode terénneho auta. Už sú však v stabilizovanom stave.

Ilustračný obrázok k článku VIDEO: Pri nehode v Malej Fatre sa zranilo päť horských záchranárov, jeden vážne
Zdroj: Dnes24.sk

Auto sa prevrátilo v sobotu popoludní na zjazdovke nad chatou na Grúni v Malej Fatre. Dvoch dobrovoľných záchranárov po ošetrení prepustili domov. Ťažko zraneného záchranára operovali, je však mimo ohrozenia života. Ďalší dvaja ostávajú v nemocnici, lekári monitorujú ich zdravotný stav. Ministerstvo vnútra o tom informovalo v sobotu večer na sociálnej sieti.

„Do Fakultnej nemocnice v Žiline po udalosti okamžite smerovali prezident Hasičského a záchranného zboru Pavol Mikulášek a štátny tajomník Ministerstva vnútra SR Vendelín Leitner. Informovali sa o zdravotnom stave horských záchranárov, rodinám vyjadrili podporu a ponúkli prípadnú pomoc,“ uviedlo ministerstvo.

Počas záchrannej akcie na zjazdovke nad Chatou na Grúni sa v strmom horskom teréne prevrátilo vozidlo Horskej záchrannej služby.

„Záchranári smerovali k zranenej turistke na Poludňový grúň. Na miesto nehody boli okamžite vyslané záchranné zložky Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby, rýchlej zdravotnej pomoci, rýchlej lekárskej pomoci aj Hasičského a záchranného zboru. K zranenej turistke po nehode záchrannej skupiny smerovala druhá skupina záchranárov,“ uviedla HZS.

Poďakovanie

Zranení horskí záchranári z nehody sa už aj ozvali. „Chcú všetkým poďakovať za podporu, prejavy tolerancie a empatie po včerajšej nehode,“ napísali na stránke Horskej záchrannej služby.

Zdroj: Dnes24.sk

Ďalšie správy a zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM