Šport Futbal

Príbeh o Ronaldovom hoteli v Maroku ZOŽAL úspech: Má to však HÁČIK, nie je to celkom TAK!

Tá správa obletela svet a z Cristiana Ronalda sa stal razom ešte obdivovanejší človek. Lenže, napokon to bolo o jeho hoteli v Maroku inak.

Ilustračný obrázok k článku Príbeh o Ronaldovom hoteli v Maroku ZOŽAL úspech: Má to však HÁČIK, nie je to celkom TAK!
Zdroj: Instagram.com/cristiano

Maroko, štát na severe Afriky postihlo smrtiace zemetrasenie. Na najmenej 2862 stúpol v pondelok počet obetí najsilnejšieho zemetrasenia, aké kedy postihlo Maroko, oznámilo tamojšie ministerstvo vnútra.

Ministerstvo počet obetí zvýšilo z predchádzajúcich približne 2700 mŕtvych. Ako dodalo, ďalších 2562 ľudí utrpelo v dôsledku zemetrasenia zranenia. V oblasti naďalej prebiehajú záchranné operácie s cieľom objaviť preživších, ide však o preteky s časom, konštatuje AFP.

Do katastrofou postihnutej oblasti Talat N'Yaaqoub dorazilo 12 sanitiek a niekoľko desiatok armádnych a policajných vozidiel, pričom približne 100 marockých záchranárov pátra po preživších v troskách zrútených budov.

Čo sa presne stalo?

Zemetrasenie s magnitúdou 6,8 zasiahlo oblasť juhozápadne od mesta Marrákeš v piatok. Ide najtragickejšie zemetrasenie v krajine od roku 1960, keď pri zemetrasení v Agadire zahynulo vyše 12.000 ľudí.

Rabat v nedeľu prijal ponuku Španielska, Británie, Kataru a Spojených arabských emirátov pomôcť po ničivom zemetrasení. Aby nedošlo k problémom pri koordinácii záchranných a pátracích prác, Maroko dosiaľ súhlasilo s ponukami len štyroch štátov. V prípade potreby však využije aj asistenciu iných krajín.

Záchranca Ronaldo

Sociálne siete, rôzne komunikačné kanály či internetové stránky sa poriadne prerátali, keď označili Ronaldov hotel ako ten, ktorý pomáha ľuďom, ktorých zostali po zemetrasení bez nocľahu. Lenže, priamo z hotela potvrdili, že to tak nie je.

Informuje o tom portál goal.com, kde tvrdia toto: "Toto sú nepravdivé informácie. Všetci zákazníci, ktorých momentálne máme, si normálne rezervovali svoje pobyty u nás.“

KLIKNITE aj na tieto články:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM