Aktualizované Zo Slovenska

Pribudli nové prípady ochorenia COVID-19. Vírusu podľahli ďalší pacienti

Na Slovensku pribudlo päť prípadov nákazy novým koronavírusom. Celkovo tak evidujeme 1 396 prípadov.

Ilustračný obrázok k článku Pribudli nové prípady ochorenia COVID-19. Vírusu podľahli ďalší pacienti
16
Galéria
Zdroj: TASR

Počas stredy (29. 4.) pribudlo na Slovensku päť prípadov nákazy novým koronavírusom. Celkovo tak Slovensko eviduje 1 396 prípadov.

Nakazení

Za včerajší deň bolo testovaných 4 584 ľudí, pribudli dve úmrtia. Informuje o tom korona.gov.sk. Počet vyliečených pacientov sa zvýšil na 524, za včerajší deň ich pribudlo 40.

Hospitalizovaných je 181 osôb, z toho v 56 prípadoch ide o ľudí s potvrdeným ochorením COVID-19. Na jednotkách intenzívnej starostlivosti je osem pacientov a na pľúcnej ventilácii nie je žiaden pacient.

Počet úmrtí

Ochoreniu COVID-19 podľahli v stredu ďalší dvaja pacienti. Celkovo tak Slovensko eviduje 23 úmrtí zapríčinených novým koronavírusom.

„Pitvou sa včera počas dňa zistilo, že pani z DSS Pezinok, reportovaná včera, žiaľ, skonala následkom inej náhlej príčiny. Predtým bola hospitalizovaná v súvislosti s koronavírusom, no v pondelok po prepustení z nemocnice bola vyliečená a tým pádom nie pozitívna,“ informovala hovorkyňa Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR Zuzana Eliášová.

Dodala, že jedno úmrtie preto vo štvrtok ráno odpočítali a z toho dôvodu je v konečnom čísle oproti stredajšiemu pripočítané plus jeden.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM