Zo Slovenska

Prídu žiaci o deň voľna? Ministerstvo školstva navrhuje ZRUŠENIE polročných prázdnin

Podľa ministerstva polročné prázdniny nepostačujú na regeneráciu žiakov a javia sa ako problematické, či už pre zamestnancov škôl alebo pre zákonných zástupcov žiakov.

Ilustračný obrázok k článku Prídu žiaci o deň voľna? Ministerstvo školstva navrhuje ZRUŠENIE polročných prázdnin
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR navrhuje zrušenie polročných prázdnin, ktoré trvajú jeden deň. Vyplýva to z vyhlášky, ktorú predložil rezort školstva do skráteného medzirezortného pripomienkového konania.

Problematické prázdniny

„Polročné prázdniny sa rušia najmä z dôvodu nadbytočnosti vzhľadom na to, že trvanie polročných prázdnin neprináša žiadne pozitívne vplyvy na žiakov v školách,“ uvádza rezort školstva v predloženom materiáli.

Z aplikačnej praxe podľa ministerstva vyplýva, že polročné prázdniny nepostačujú na ich regeneráciu a javia sa ako problematické, či už pre zamestnancov škôl alebo pre zákonných zástupcov žiakov.

Účinnosť sa navrhuje od 30. mája vzhľadom na to, že cieľom je zrušenie už najbližších polročných prázdnin.

Podľa zákona o výchove a vzdelávaní (školský zákon) ministerstvo školstva každoročne do 31. mája zverejní termíny školských prázdnin v období školského vyučovania na svojom webovom sídle na tri po sebe nasledujúce školské roky.

Ilustračné foto

Ste za zrušenie polročných prízdnin?

áno 42.6%
nie 41.5%

Prečítajte si aj

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM