han Zo Slovenska

PRIESKUM odhalil, čo si Slováci myslia o Čaputovej: Sú s ňou SPOKOJNÍ ako s prezidentkou?

Na čele Slovenska je už tri roky Zuzana Čaputová, ktorá si vo svete urobila dobré meno. Ako jej to však vo funkcii ide podľa našich obyvateľov?

Ilustračný obrázok k článku PRIESKUM odhalil, čo si Slováci myslia o Čaputovej: Sú s ňou SPOKOJNÍ ako s prezidentkou?
2
Galéria

Televízia JOJ vo svojej diskusnej relácii Na hrane, ktorá sa vysiela vo štvrtok večer, mali špeciálneho hosťa. Ich pozvanie prijala prezidentka SR Zuzana Čaputová.

Práve pri jej účasti v televíznej diskusii si pripravili aj exkluzívny prieskum u agentúry AKO. Ten mal odkryť to, čo si slovenskí občania myslia a ako hodnotia, a či sú spokojní s vykonanou prácou prezidentky.

Ako uvádza TV JOJ, viac ako polovica Slovákov je po troch rokoch vo funkcii spokojná s prácou prezidentky Zuzany Čaputovej. S prácou prezidentky je spokojných 55,3 percenta respondentov. Nespokojnosť vyjadrilo 41,4 percent opýtaných.

„Ďakujem za dôveru,“ komentovala Čaputová prieskum na Facebooku.

Podrobnejšie výsledky

„​Vyššiu spokojnosť častejšie uvádzali ženy (57%) než muži (54%) a ľudia vo veku 18–33 rokov (63%). Najmä vzdelanejší ľudia. S prácou Zuzany Čaputovej je spokojných 73 percent vysokoškolsky vzdelaných ľudí. Najmenej spokojní sú ľudia so základnou školou či učňovkou bez maturity (48%),“ informuje portál noviny.sk.

Z pohľadu krajov sú najspokojnejší obyvatelia Bratislavského kraja (68%), Trnavského (59%) a Banskobystrického kraja (58%). Najmenej spokojní sú obyvatelia Trenčianskeho kraja (48%), Prešovského (46%) a Nitrianskeho kraja (43%).

Kompletný PRIESKUM nájdete TU.

Podľa strán

Z pohľadu politických preferencií sú najspokojnejší voliči Progresívneho Slovenska (95%), SaS (91%), OĽaNO. Nova, KÚ, ZZ (88%), KDH (70%), Sme rodina (63%).

„S jej činmi je spokojných aj takmer polovica voličov Hlasu-SD (49%),“ uvádza sa v prieskume.

Absolútne nespokojní s prácou prezidentky sú voliči hnutia Republika (100%), nasleduje Smer-SD (88%), SNS (66%), Hlas -SD (63%).

Pozn. Agentúra AKO robila kvantitatívny, telefonický prieskum v dňoch 5.4. až 11.4. na vzorke 1000 respondentov starších ako 18 rokov.


FOTO: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie aktuálne témy

Ďakujem za dôveru.

Posted by Zuzana Čaputová on Thursday, May 5, 2022
Čaputová má dôveru Slovákov
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM