han Zo Slovenska

PRIESKUM: Zamestnancov motivuje k očkovaniu až tretina firiem na Slovensku!

Tretina zamestnávateľov aktívne podporuje svojich zamestnancov k tomu, aby sa nechali zaočkovať proti ochoreniu COVID-19.

Ilustračný obrázok k článku PRIESKUM: Zamestnancov motivuje k očkovaniu až tretina firiem na Slovensku!
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

Vyplýva to z reprezentatívneho prieskumu ČSOB a spoločnosti Datank medzi 400 firmami na Slovensku.

Čím menšia je firma, tým väčšia je ich aktivita smerom k podpore očkovania. „To môže súvisieť určite aj s tým, že sú to práve menšie spoločnosti, ktoré si vzhľadom na charakter práce či nedostatočné vybavenie na prácu z domu nemôžu dovoliť nechať zamestnancov na home office. Preto sa ešte intenzívnejšie snažia eliminovať riziko šírenia nákazy na pracovisku,“ uviedla manažérka oddelenia pre mikro a malé podniky v ČSOB Dáša Polláková.

Spolu 38 % spomedzi všetkých opýtaných firiem aktívne motivuje svojich zamestnancov k vakcinácii, spolupracuje s očkovacou jednotkou, niektoré dokonca očkujú priamo na pracovisku. Spomedzi najmenších firiem tak robí 54 %, 42 % zo stredne veľkých firiem a necelých 35 % spomedzi najväčších firiem.

Kde je podpora?

„Najväčšia podpora očkovania je v poľnohospodár­stve, doprave, skladovaní aj stavebníctve. Naopak, najnižšia v oblasti profesijných, vedeckých a technických činností, čo presne kopíruje možnosti využívať prácu z domu. Pretože až 46 % firiem z poslednej spomínanej oblasti podporuje využívanie práce z domu,“ dodala Polláková.

Firmy majú v priemere tri štvrtiny svojich zamestnancov kompletne zaočkovaných. Zaočkovanosť klesá s veľkosťou firmy z pohľadu počtu zamestnancov.


FOTO: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie zaujímavosti, novinky a správy z regiónov klikajte na: Bratislava24, Trnava24, Nitra24, Trenčín24, Bystrica24, Košice24, Poprad24, Prešov24, Žiar24, Považská24, Rožňava24, Michalovce24, Žilina24.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM