JAB Rôzne

Primátor Spišskej poodhalil zákulisie jeho domácnosti: Vianočného kapra zabije vlastnoručne!

Vianočné sviatky klopú na dvere a v domácnostiach to začína rozvoniavať medovníčkami a podobnými lakocinkami šikovných gazdiniek. Nás zaujímalo, ako strávi tieto sviatky staronový primátor Spišskej Ján Volný.

Ilustračný obrázok k článku Primátor Spišskej poodhalil zákulisie jeho domácnosti: Vianočného kapra zabije vlastnoručne!
Zdroj: Dnes24.sk

Do najkrajších sviatkov v roku je už iba necelý týždeň a my sme boli zvedaví, ako strávi tieto sviatky hlava Spišskej Novej Vsi. Čo pre staronového primátora znamenajú sviatky a čo nesmie chýbať na ich štedrovečernom stole? Ján Volný pre náš portál prezradil čo-to zo zákulisia jeho domácnosti.

„Vianoce sú pre mňa hlavne sviatky rodiny. Keďže cez rok trávime spolu málo času, lebo dcéry študujú mimo mesta, tak sa najviac teším na to, že budeme spolu. Je jedno či ich strávime doma, alebo na chalupe, podstatné pre mňa je byť v kruhu rodiny“ prezradil primátor.

A čo nesmie chýbať na štedrovečernom stole? „Ryba určite nemôže chýbať. Máme kapra aj filé. Potom určite taká klasika, ako vo všetkých domácnostiach kapustnica, šalát a oblátky,“ vymenoval. Ako ďalej pokračoval, ako bývalý rybár kapra aj vlastnoručne zabije. „Niekto ho zabiť musí, ale robím to rýchlo a šetrne,“ doplnil Volný.

Podľa slov primátora Spišskej Novej Vsi je najväčším darčekom pre nich, že sú všetci spolu. No prezradil nám tiež, že v jeho domácnosti nebudú chýbať ani symbolické darčeky. „Posledné roky máme v rodine takú tradíciu, že si kupujeme navzájom knihy. Každý si prečíta tú svoju a po prečítaní si ich vystriedame,“ dodal Ján Volný s tým, že kniha má podľa neho trvalú hodnotu a tento darček ostane aj pre ďalšie generácie.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM