Správy

Pripravme sa: Poriadne sa ochladí, teploty smerujú do MÍNUSU!

Pestovatelia či záhradkári by sa mali byť na pozore. Kedy sa môžu vyskytnúť aj prízemné mrazy?

Ilustračný obrázok k článku Pripravme sa: Poriadne sa ochladí, teploty smerujú do MÍNUSU!
Zdroj: Dnes24.sk

Po upršanom dni nás čaká chladná noc. V niektorých oblastiach stredného a východného Slovenska treba počítať s prízemnými mrazmi, informuje o tom portál iMeteo.sk.

Chladná streda

„Počasie v stredu ovplyvňoval chladný vzduch spojený s rozsiahlou tlakovou nížou. Jej stred sa nachádzal nad západným Ruskom. Streda preto bola najmä zrána a dopoludnia chladná a upršaná. V priebehu dňa však zrážok ubúdalo a zmenšovala sa aj oblačnosť,“ vysvetľuje spomínaný web.

Kombinácia týchto podmienok bude vhodná na to, aby nasledujúca noc bola pomerne chladná.

Ponúkame aj ďalšie aktuality zo Slovenska:

„Vyskytnúť sa pritom môžu aj prízemné mrazy. Noc zo stredy na štvrtok bude jasná. Len miestami sa bude tvoriť hmla alebo nízka oblačnosť. Počas noci teploty klesnú na +5 °C až 0 °C. Len na juhozápade bude o niečo teplejšie, a to okolo +7 °C. Vyskytnúť sa môže aj prízemný mráz. Teploty v niektorých okresoch východného a na väčšine stredného Slovenska môžu vo výške 5 cm nad povrchom zeme klesnúť až k –3 °C,“ píše ďalej iMeteo.sk.

Nízke nočné teploty

Takéto teploty by mohli narobiť problémy teplomilným rastlinám.

Pestovatelia či záhradkári by tak mali byť na pozore. Chladné noci s tak nízkymi teplotami nás však podľa iMeteto.sk v ďalších dňoch nečakajú. „Už od zajtra sa totiž oteplí, a to nielen v noci, ale aj počas dňa,“ doplnili na záver.

Hl. foto: archívne

Ponúkame aj ďalšie aktuality zo Slovenska:

Zdroj: imeteo.sk/dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM