ELA Správy Rôzne

Pripravte sa na BÚRKY: Kde všade sa vyskytnú?

Podľa predpovedí mala byť sobota pokojná, nakoniec však popoludňajšie hodiny priniesli početné búrky, ktoré napáchali aj škody.

Ilustračný obrázok k článku Pripravte sa na BÚRKY: Kde všade sa vyskytnú?
Zdroj: TASR/Miroslava Siváková

Sobotňajšie búrky nabrali na sile a priniesli takmer 60 bleskov. V Partizánskom nakoniec búrky spôsobili najväčšie škody. Prívalové zrážky vyvolali bleskové povodne v mestskej časti Návojovce. Mesto tak vyhlásilo mimoriadnu situáciu.

Bude teplo

Kým v priebehu soboty sa s búrkami veľmi nepočítalo, dnes je už situácia iná. Predpovedné modely s búrkami počítajú na mnohých miestach, informuje iMeteo.sk.

V teplom a vlhšom vzduchu sa bude nad našou oblasťou naďalej udržiavať nevýrazné tlakové pole. Nedeľa tak bude spočiatku jasná až polojasná.

„Postupom dňa bude oblačnosť pribúdať a miestami sa vyskytnú prehánky, ojedinele aj búrky. Tie sa budú vyskytovať najmä v horských oblastiach, a to najmä na strednom Slovensku,“ dodáva iMeteo.

Čakajú nás daždivé dni

Najvyššia denná teplota dnes vystúpi v rozmedzí od +22 °C do +27 °C. Len na Orave a pod Tatrami bude ojedinele chladnejšie.

Teplo bude aj na horách. Vo výške 1 500 metrov sa očakáva okolo +12 °C. Fúkať bude prevažne južný vietor s rýchlosťou 3 až 8 m/s. Pri búrkach zosilnie.

S búrkami treba počítať aj v nasledujúcich dňoch. Opätovné zlepšenie počasia neprinesie ani nový pracovný týždeň. V ňom nás čaká ochladenie a pokračovať budú aj búrky.

Ilustračné foto

Prečítajte si aj:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM