Rastislav Búgel Zo Slovenska

Pripravte si HOTOVOSŤ! Dve známe banky ohlásili veľké ODSTÁVKY

Počas víkendu čakajú zákazníkov dvoch veľkých bánk obmedzenia. Prichádzajú totiž plánované odstávky. Čo všetko nebude fungovať?

Ilustračný obrázok k článku Pripravte si HOTOVOSŤ! Dve známe banky ohlásili veľké ODSTÁVKY
Zdroj: Pexels.com , Unsplash.com

Slovenská sporiteľňa (SLSP) informovala o veľkej odstávke.

Tá prebehne v noci z piatka na sobotu (22. – 23. marca). Nedostupná bude väčšina služieb.

„Naše bankomaty budú nedostupné a debetné karty budú fungovať v obmedzenom režime. Nedostupná bude aj linka klientskeho centra. Pobočky v nákupných centrách, ktoré sú počas víkendu otvorené, v sobotu 23. marca otvoríme až od 11.00 hod.,“ uviedla banka.

Čo a kedy nebude fungovať?

Debetné karty – 23. marec 2024, 0.15 – 4.45

„Debetné karty budú v čase odstávky fungovať v obmedzenom režime. Niektoré transakcie preto môžu byť zamietnuté. Obmedzenie sa môže dotknúť výberov hotovosti z bankomatov iných bánk, platieb kartou v obchodoch a na internete, ako aj platieb mobilom a hodinkami cez Google Pay, Apple Pay, Garmin Pay, Fitbit Pay, SwatchPAY! a Xiaomi Pay,“ píše SLSP.

Bankomaty, vkladové bankomaty Slovenskej sporiteľne – 23. marec 2024, 0.15 – 4.45

Bankomaty budú v uvedenom čase nedostupné pre vklady a výbery kartami Slovenskej sporiteľne aj iných bánk: „Kreditné karty Slovenskej sporiteľne budete môcť použiť na výbery hotovosti z bankomatov iných bánk, rovnako na platby kartou v obchodoch aj na internete.“

Internetbanking George, mobilná aplikácia George, Sporopay, Business24, Business24 mobilná aplikácia, Databanking, MultiCash, SMS služby a API rozhranie pre tretie strany – 22. marec 2024, 23.00 – 23. marec 2024, 6.00

„Ak máte v tomto čase nastavené inkasá, trvalé príkazy alebo zadáte platby, uskutočnia sa po skončení odstávky,“ upozorňuje SLSP.

Od 22. marca 23.00 do 6.00 23. marca bude nedostupná aj telefonická linka Klientskeho centra, mToken – podpisovanie a Partner Portal. Do 5.00 budú mimo aj Push, SMS a e-mailové notifikácie o obratoch, platbách kreditnými a debetnými kartami. Elektronické výpisy za 22. marec 2024 budú doručené s oneskorením.

Odstávku oznámila aj ďalšia banka. Viac sa dozviete na druhej strane!

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM