Zo zahraničia Cestovanie

Prísne ZÁKAZY v obľúbenom letovisku: Za jedlo na pláži hrozí vysoká POKUTA

Ak sa rozhodnete stráviť dovolenku v obľúbenej destinácii, majte sa na pozore. Miestne úrady zaviedli poriadne prísne pravidlá.

Ilustračný obrázok k článku Prísne ZÁKAZY v obľúbenom letovisku: Za jedlo na pláži hrozí vysoká POKUTA
Zdroj: Unsplash.com , Pixabay.com

Obľúbená dovolenková destinácia v sardínskom meste Sant'Antioco predstavila prísne pravidlá, ktorých nedodržanie sa môže poriadne predražiť. Starosta Ignazio Locci podpísal dokument, ktorý stanovuje podmienky používania pláží. Informoval o tom portál today.it.

Na pláži sa už nenajete

Najviac vášní rozdúchalo pravidlo číslo 9 z 23 bodového dokumentu. To totiž hovorí o zákaze piknikovania alebo konzumácie akéhokoľvek druhu jedla na pláži.

Za porušenie zákazu hrozí pokuta až do výšky 500 eur!

Starosta k takémuto kroku pristúpil z dôvodu, že niektorí návštevníci si na pláž často nosili stoly a stoličky a usporadúvali veľké rodinné hostiny. Locci potvrdil, že zákaz sa môže zdať prehnaný, no pripomenul, že až doteraz úradníci až príliš často zatvárali pred problémovým správaním oči.

Nespokojní sú aj domáci

Vysoká pokuta tak hrozí aj za konzumáciu sendviča alebo obyčajnej zmrzliny. Portál pripomína, že nové nariadenia rozdelili spoločnosť, ktorá s niektorými zákazmi súhlasí, ďalšie však považuje za pritiahnuté za vlasy.

Pozitívne ohlasy boli napríklad na zákaz používania kameňov na ukotvenie slnečníkov. Skaly často ostávali na plážach a hrozilo riziko poranenia.

Zákaz konzumácie jedál však vyvolal vlnu nevôle. Ľudia sa sťažujú, že aj keď v blízkosti pláži stoja viaceré stánky s občerstvením, kúpené jedlo si so sebou na pláž vziať nemôžu. „Keď pošlem dcéru do mestského tábora, tak jej nemôžem ani pribaliť desiatu? Si smiešny,“ odkázal starostovi jeden z rozhorčených obyvateľov mesta Sant'Antioco.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie lákavé články

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM