Správy Zo Slovenska

Priznaj sa a rozbal celú štruktúru! Odkazuje Jankovskej premiér Matovič

Bývalá sudkyňa a štátna tajomníčka Monika Jankovská (Smer-SD) urobí najlepšie, ak sa prizná a "rozbalí celú štruktúru, ako to fungovalo".

Ilustračný obrázok k článku Priznaj sa a rozbal celú štruktúru! Odkazuje Jankovskej premiér Matovič
Zdroj: TASR

Na margo údajného priznania sa obvinenej v kauze Búrka to uviedol v pondelok pred rokovaním Bezpečnostnej rady SR predseda vlády SR Igor Matovič (OĽaNO).

„Počkajme si, či naozaj bude spievať, a keď bude, tak budeme všetci radi a dúfame, že nebude falošne spievať,“ uviedol premiér.

Rozmyslela si to?

Jankovská podľa informácií Denníka N od rána vypovedá v Národnej kriminálnej agentúre v Nitre s úmyslom priznať sa ku korumpovaniu sudkyne Zuzany Maruniakovej, ktorá rozhodovala civilný spor o jednu z televíznych zmeniek. Portál noviny.sk na druhej strane informuje, že obvinená Jankovská odmietla vypovedať.

Jankovská si mala s Marianom Kočnerom obžalovaným v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej vymeniť tisíce správ cez aplikáciu Threema. Spolu si mali písať o množstve káuz vrátane civilného sporu o zmenky TV Markíza.

V rámci neho mal Marian Kočner cez Jankovskú ovplyvňovať sudkyne Denisu Cvikovú, Zuzanu Maruniakovú a Andreu Haitovú. Jankovskú zadržali v marci 2020 pri policajnej akcii Hmla. V súčasnosti čelí vo väzbe trestnému stíhaniu za korupčnú trestnú činnosť. Začiatkom júna sa vzdala funkcie sudkyne.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM