Aktualizované MAK Správy

Prokuratúra podľa TA3 zrušila obvinenie Fica. Tá to popiera. Predvolebná hra?

Úrad špeciálnej prokuratúry mal podľa TA3 zrušiť obvinenie Roberta Fica z podpory extrémizmu. To si vyslúžil za súhlas s výrokmi odsúdeného exposlanca a fašistu Milana Mazureka.

Ilustračný obrázok k článku Prokuratúra podľa TA3 zrušila obvinenie Fica. Tá to popiera. Predvolebná hra?
Zdroj: TASR

Úrad špeciálnej prokuratúry vraj zrušil obvinenie Roberta Fica z podpory extrémizmu. Správu priniesla televízia TA3. To si vyslúžil za súhlas s výrokmi odsúdeného exposlanca a fašistu Milana Mazureka.

Robert Fico je ale ešte stále obvinený z podpory extrémizmu. Úrad špeciálnej prokuratúry to oznámil krátko po zverejnení informácie v televízii TA3, od ktorej správu prebrali aj zahraničné média. ČT24 dokonca správu uvádzala ako hlavný headline.

O Ficovej ťažnosti ešte prokuratúra nerozhodola, a vyvrátil tak informáciu TA3 o zrušení obvinenia.

„Dňa 20. decembra 2019 bola na Úrad špeciálnej prokuratúry doručená od vyšetrovateľa sťažnosť s odôvodnením, o ktorej doposiaľ nebolo rozhodnuté,“ uviedla hovorkyňa Generálnej prokuratúry Andrea Predajňová.

Vyšetrovateľ NAKA obvinil bývalého premiéra a šéfa Smeru-SD Roberta Fica z trestných činov hanobenia národa, rasy a presvedčenia, podnecovanie k národnostnej, rasovej a etnickej nenávisti v súbehu s trestným činom schvaľovania trestného činu.

Dôvodom je jeho kontroverzné video o Milanovi Mazurekovi.

„Napriek tomu, že najvyšší súd rozhodol, že extrémistické výroky exposlanca Milana Mazureka sú trestným činom a odsúdil ho za ne, Robert Fico mal s nimi verejne súhlasiť a tak svoj postoj šíriť cez sociálne siete. Môže mu hroziť trest odňatia slobody na jeden až päť rokov," uviedla polícia na Facebooku.

Mazurek čelil obžalobe pre jeho hanlivé výroky na adresu rómskeho etnika, odvysielané v októbri 2016 v žilinskom rádiu. Na základe právoplatného rozsudku Najvyššieho súdu prišiel v septembri o poslanecký mandát.

Fico na jeho odsúdenie za hanobenie národa, rasy a presvedčenia následne vo videu na sociálnej sieti reagoval s tým, že povedal to, čo si myslí takmer celý národ.

Zdroj: Facebook
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM