JAB Kultúra

Prvé zábery: V Spišskej začali Dni mesta spojené s remeselným trhom

Najbližšie dva dni sa centrum Spišskej opäť zaplní ľuďmi a rôznym programom. Odštartovali Dni mesta a my sme sa na námestí boli pozrieť s naším objektívom.

Ilustračný obrázok k článku Prvé zábery:  V Spišskej začali Dni mesta  spojené s remeselným trhom
16
Galéria

Tradičné kultúrne podujatie, ktoré sa pravidelne koná na konci letných prázdnin nechýba v našom meste ani tento rok. Dni mesta odštartovali v Spišskej Novej Vsi už dnes zrána a v posledný augustový deň zaplnili centrum nášho mesta remeselníci, rytieri, šermiari či rôzni umelci.

Zdroj: Dnes24.sk

Súčasťou pravidelného podujatia je aj 23. ročník Trhu ľudových remesiel. Tradiční majstri ponúkajú svoje výrobky na Letnej ulici, ktorá sa zaplnila stánkami. Nechýbajú šperky, drevené výrobky, medovníky či rôzne dekoračné predmety.

Na domácich a návštevníkov čaká počas dvoch dní aj bohatý kultúrny program či rôzne sprievodné akcie. V piatok popoludní sa môžete tešiť na vystúpenie sokoliarov, dobových muzikantov , žonglérske predstavenie či Zuzanu Smatanovú.

V sobotu svoje umenie predvedú rytieri, mušketieri a tešiť sa môžete aj na fakírske predstavenie. Podvečer mestom pôjde dobový sprievod a večer spestrí svojím vystúpením Peter Bič projekt. Súčasťou podujatia bude aj tento rok 4. ročník charitatívnej akcie OZ Venus na podporu žien s rakovinou prsníka – Ružový pochod.

Zábery z centra Spišskej si môžete pozrieť vo videu i vo fotogalérii.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

FOTOGALÉRIA: V Spišskej Novej Vsi odštartovali Dni mesta i Trh ľudových remesiel
16
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM