Regióny

Prvý kandidát na post primátora Bardejova

Milan Pilip ohlásil svoju kandidatúru do tohtoročných komunálnych volieb. Pôjde ako nezávislý kandidát.

Ilustračný obrázok k článku Prvý kandidát na post primátora Bardejova
Zdroj: Bardejovský Reportér

BARDEJOV. V stredu 24. januára ohlásil svoju kandidatúru na post primátora mesta Bardejov 37-ročný Milan Pilip, ktorý je zakladateľom občianskej platformy myBardejov a súčasným poslancom mestského zastupiteľstva. Stal sa tak prvým známym kandidátom na túto funkciu a kandidovať bude ako nezávislý za občiansku platformu.

Platforma myBardejov

Platforma vznikla po komunálnych voľbách v roku 2014. Svoje verejné pôsobenie ohlásila vo februári minulého roka. Tvorí ju niekoľko desiatok aktívnych ľudí, medzi ktorými sú odborníci z rôznych odvetí, ale aj známi bardejovskí aktivisti. Počas uplynulého roka vydali tri čísla vlastného občasníka myBardejov prostredníctvom ktorého informujú o svojich víziach a oslovujú verejnosť aby sa tiež vyjadrovali k dianiu v meste. Ide o verejný projekt, na ktorom sa môže podieľať čo najviac Bardejovčanov.

Známe sú aj mená poslancov

Milan Pilip na tlačovej konferecii predstavil aj kandidátov, ktorí sa budú uchádzať o pozíciu poslancov v tohtoročných komunálnych voľbách. Všetci sa budú uchádzať o funkciu ako nezávislí kandidáti bez podpory žiadej politickej strany. Je ním Ľubomír Augustínsky pre oblasť environmentalis­tika, Adam Dzamba, architekt a priestorový plánovač, ďalej predsavil Máriu Ferkovú pre oblasť daňovníctva.

Kultúru a tretí sektor by mal na starosti Róbert Geci, Oliver Polyák zastreší ekonomiku a podnikateľskú činnosť, Alexandrovi Starinskému pripadne odpadové hospodárstvo. O poslanecký mandát má záujem aj podnikateľ Jaromír Zdziebko. Občianska platforma myBardejov nevylučuje zvýšenie počtu kandidátov do novembrových volieb.

Zdroj: Bardejovský Reportér
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM