Ľubomír Hudačko Regióny

Radnica privítala vzácnu návštevu: Aha, čo dostal prezident od našej primátorky! FOTO a VIDEO z vítania

Rušné ráno pre Prešovčanov. Do mesta totiž zavítal prvýkrát od zvolenia do funkcie prezidenta Andrej Kiska. Na programe mal hneď niekoľko bodov. Pozrite si VIDEO z miesta uvítania primátorkou Andreou Turčanovou.

Ilustračný obrázok k článku Radnica privítala vzácnu návštevu: Aha, čo dostal prezident od našej primátorky! FOTO a VIDEO z vítania
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Primátorka Prešova Andrea Turčanová pred radnicou krátko po 9.00 hodine privítala prezidenta Andreja Kisku.

Ten ako dar dostal od primátorky Soľnobanskú čipku, čo je pre náš región jedinečná špeciálna ukážka ručnej práce. Ich pracovné stretnutie za zatvorenými dverami pokračovalo približne do desiatej hodiny, aby sa následne hlava štátu presunula na Prešovskú univerzitu.

Primátorka Andrea Turčanová hovorila s hlavou štátu o cestovnom ruchu a probléme, že východné Slovensko pre firmy zaujímavé nie je. „Investori majú záujem maximálne o stredné Slovensko a Prešovský kraj je trochu mimo záujmu. Toto sme teda rozoberali s tým, že pán prezident prisľúbil pomoc. Čo sa týka daru pre pána prezidenta, Solivarská čipka je pre Prešovský región typický darček. Hovorili sme o Solivare ako o unikáte, hovorili sme o poddolovaní, kde sú zosuvy a je potrebné možno aj trošku lobingu na vládu, aby sme hľadali riešenie. Videlo sa mi teda, že práve tá solivarská čipka bude niečo, čo bude pánovi prezidentovi pripomínať Prešov aj v Bratislave," uviedla.

Okrem toho ho čakal aj obed v penzióne Trattoria, kde mal dvoch pozvaných hostí. Viac v našej foto a videogalérii!

Čítajte tiež:

Prešov zažije prezidentskú návštevu: Prvýkrát od zvolenia do funkcie k nám zavíta Andrej Kiska

foto: ilustračné

Prezident Kiska v Prešove: VIDEO z jeho príchodu
3
Galéria
Prezident Andrej Kiska navštívil Prešov: Pred radnicou ho privítala primátorka
8
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM